KUCHYŇA
Etiketa stolovania: Ako správne zložiť príbor v reštaurácii?
Naučte sa správne používať príbor na tanieri a ovládnite etiketu stolovania v reštaurácii. Poznajte signály, ktoré uľahčia komunikáciu s obsluhou.
Monika Bajlová
0
Ako uvariť ryžu: Návod, podľa ktorého ju perfektne uvarí aj začiatočník!
Zistite, ako uvariť ryžu dokonale! Naučte sa správne pomery vody a ryže, tipy na zlepšenie chuti a najčastejšie chyby pri varení.
Denisa Neupauerová
0
Oleje do studenej kuchyne – ktoré oleje nie je vhodné vystavovať vyšším teplotám?
Zistite, ktoré oleje sú ideálne do studenej kuchyne! Objavte tajomstvá chutných a zdravých jedál s extra panenským olivovým, ľanovým či tekvicovým ole...
Denisa Neupauerová
0
Oleje na vysmážanie – ktoré oleje majú vysoký bod dymu a sú stabilné pri vyšších teplotách?
Objavte, ako vybrať najlepší olej na vysmážanie. Zistite, ktoré oleje sú ideálne na vysoké teploty, zdravé a chutné jedlá. Praktické tipy pre vašu kuc...
Denisa Neupauerová
0
Slovník kulinárskych pojmov: Najčastejšie používané frázy a pojmy z gastronómie
Zlepšite svoje kulinárske zručnosti! Naučte sa význam pojmov ako blanšírovanie, julienne, mise en place a ďalších kuchárskych techník, ktoré vás posun...
Monika Bajlová
0
Najväčšie chyby pri príprave kysnutého cesta – TOTO nerobte, inak cesto nikdy nebude perfektné
Objavte najčastejšie chyby pri príprave kysnutého cesta a naučte sa, ako ich predísť. Získajte rady, vďaka ktorým bude vaše pečenie vždy úspešné.
Denisa Neupauerová
0
Čo je blanšírovanie: Ktorú zeleninu treba blanšírovať a ako na to?
Objavte tajomstvá blanšírovania – šetrnej kuchárskej techniky, ktorá zachová chuť, farbu a živiny potravín. Naučte sa postupy a tipy pre lepšie vareni...
Denisa Neupauerová
0
Sprievodca údržbou kovových povrchov
Chcete, aby si vaše kovové povrchy zachovali svoju estetiku aj funkčnosť? Na to potrebujú špecifickú starostlivosť. Prinášame 5 tipov!
Alena Čabáková
0
Ako správne vyčistiť drez s drvičom odpadu?
Aby ste sa vyhli vytvoreniu živnej pôdy pre škodlivé baktérie alebo plesne, postupujte podľa tohto návodu a naučte sa, ako jednoducho vyčistiť svoj od...
Alena Čabáková
0
Ako využiť tyčový mixér na prípravu jedál pre dojčatá
Tyčový mixér vám ušetrí čas a energiu pri príprave príkrmov pre najmenších. Prečítajte si praktické tipy a rady, ako postupovať s ponorným mixérom.
Alena Čabáková
0
Príprava najlepšieho vianočného kapra – tipy a triky, ako to zvládnuť na jednotku
Vianočný kapor – tradičný symbol slovenských Vianoc. Naučte sa, ako vybrať čerstvého kapra, správne ho očistiť a pripraviť na sviatočný stôl.
Monika Bajlová
0
Prehľad najdôležitejších korenín do každej kuchyne: Ako ich používať a skladovať?
Objavte, ako správne používať a skladovať koreniny, ktoré dodajú vašim jedlám dokonalú chuť a vôňu. Staňte sa majstrom vo varení s naším sprievodcom.
Denisa Neupauerová
0
Syry s nízkym obsahom laktózy: Ktoré sú vhodné aj pri intolerancii?
Objavte syry vhodné pri intolerancii laktózy – od zrejúcich a tvrdých syrov po bezlaktózové alternatívy. Doprajte si chuť syrov bez obáv o tráviace ťa...
Monika Bajlová
0
Zalievate sušené huby vodou týmto spôsobom? Pozor, budú tvrdé a horké!
Prečo sú vaše sušené huby tvrdé a horké? Zistite, ako ich správne pripraviť, aby mali ideálnu textúru a bohatú chuť, bez gumovitosti.
Denisa Neupauerová
0
Ako vyčistiť kuchynskú linku od špiny a mastnoty? Užitočné tipy a triky!
Zistite, ako udržať kuchynskú linku čistú pomocou prírodných prostriedkov. Efektívne tipy na čistenie mastnoty, špiny a ťažko prístupných miest v kuch...
Denisa Neupauerová
0
Ako vyčistiť hrnce a odstániť aj zažratú špinu? 10 prírodných spôsobov!
Zbavte sa zažratej špiny z hrncov prírodnými metódami, ktoré sú šetrné a účinné. Objavte 10 jednoduchých spôsobov na čistenie bez chemikálií.
Denisa Neupauerová
0
Prepeličie vajíčka: Prečo im otvoriť dvere do svojej kuchyne?
Prepeličie vajíčka sú zdravou a výživnou alternatívou slepačích vajec. Objavte ich výhody, ako ich pripraviť a využitie v chutných receptoch. Zdravý j...
Monika Bajlová
0
Príprava dokonalého guláša: Stačí pridať 2 lyžičky tejto ingrediencie a rozdiel vás ohromí!
Zmeňte svoj guláš na dokonalé jedlo, ktoré očarí každého. Objavte tajomstvo dvoch lyžičiek, ktoré zaručia mäso jemné ako obláčik.
Denisa Neupauerová
0
Temu sprievodca pečením vianočných koláčov: dokonalé, domáce darčeky pre vašich blízkych
Objavte krok za krokom, ako upiecť dokonalý koláč. Tipy na nástroje, zdobenie, pečenie a balenie. Premeňte koláč na chutný darček plný lásky a starost...
Alena Čabáková
0
Prestaňte namáčať huby vo vode, máme lepší spôsob!
Objavte jednoduchý a účinný spôsob, ako čistiť huby bez namáčania vo vode. Zachovajte ich chuť, textúru a dosiahnite dokonalé výsledky pri varení!
Denisa Neupauerová
0
Domáce omáčky a dipy s tyčovým mixérom: Jednoduché recepty
Prinášame vám recepty na omáčky a dipy s tyčovým mixérom, ktorý je vďačným pomocníkom v domácnosti podobne ako parný generátor. Recepty sú zdravé a ch...
Alena Čabáková
0
Šťavnatejšie fašírky? Nahraďte strúhanku týmito surovinami!
Objavte tajomstvo prípravy šťavnatých fašírok bez strúhanky! Zistite, aké suroviny zlepšia chuť a textúru, a prekvapte rodinu dokonalým jedlom.
Denisa Neupauerová
0
Kombucha – ako si ju pripraviť a aké má benefity pre naše zdravie?
Zistite, ako si doma pripraviť kombuchu a aké zdravotné výhody vám tento probiotický nápoj prinesie. Posilní trávenie, imunitu a detoxikuje telo.
Denisa Neupauerová
0
Silikónové formy na pečenie – druhy, tipy na výber, výhody a údržba
Objavte výhody silikónových foriem na pečenie – ľahká manipulácia, nepriľnavosť, jednoduché čistenie. Poradíme, ako si vybrať kvalitné formy a starať ...
Monika Bajlová
0
Najväčšie chyby pri varení domáceho vývaru, kvôli ktorým nechutí ani nevyzerá najlepšie
Vyvarujte sa najväčším chybám pri varení domáceho vývaru! Zistite, ako pripraviť číry, chutný vývar, ktorý bude dokonalým základom pre každé jedlo.
Monika Bajlová
0
Papier na pečenie v hlavnej role – aké sú jeho hlavné výhody a možnosti využitia?
Objavte výhody papiera na pečenie a zistite, ako môže zlepšiť vaše kulinárske výsledky a zjednodušiť čistenie po pečení.
Denisa Neupauerová
0
Ako piecť jaternice: Krok za krokom k dokonalému výsledku
Pečené jaternice sú tradičnou delikatesou, ktorá sa ideálne hodí na rodinné oslavy aj sezónne zabíjačky. Vyskúšajte naše tipy, aby boli vaše jaternice...
Monika Bajlová
0
Najlepšie recepty do teplovzdušnej fritézy: Zdravé a chutné jedlá
Objavte zdravé a chutné recepty do teplovzdušnej fritézy, vrátane šťavnatých kotliet, plnených paprík a chrumkavých zeleninových čipsov s minimom olej...
Alena Čabáková
0
Pesticídy na jablkách: Jednoduchý trik, ako odhaliť zvyšky chemikálií!
Zistite, prečo sú jablká ošetrované pesticídmi a ako ich odstrániť jednoduchým trikom s horúcou vodou. Dozviete sa aj ďalšie účinné tipy na umývanie.
Denisa Neupauerová
0
Tajomstvo dokonalej zemiakovej kaše: Tento trik vám zaručí krémovú a jemnú textúru
Dosiahnite krémovú a hladkú zemiakovú kašu s jednoduchým trikom, ktorý zlepší chuť aj textúru. Zistite, ako pripraviť tú najlepšiu prílohu k jedlám.
Denisa Neupauerová
0
Správne varenie cestovín krok za krokom – tipy na kontrolu porcií aj podávanie
Naučte sa variť cestoviny, aby neboli mastné ani prevarené. Objavte tipy na ideálnu konzistenciu, kontrolu kalórií a zdravé podávanie obľúbených cesto...
Denisa Neupauerová
0
Kedy a kde hľadať huby: Kompletný sprievodca pre hubárov
Zistite, kedy a kde hľadať najlepšie huby, aby ste mali úspešný zber. Naučte sa identifikovať jedlé druhy a vyhnúť sa jedovatým hubám s našimi tipmi.
Denisa Neupauerová
0
Zaujímavé fakty o ananáse: Tropický zázrak plný zdravia a histórie
Objavte fascinujúce fakty o ananáse, jeho zdravotné výhody a použitie v kuchyni aj kozmetike. Zistite, prečo je tento tropický plod skutočným darom pr...
Denisa Neupauerová
0
Dedko Jožko a jeho tajomstvo klobás: Tajný trik, vďaka ktorému vydržali chutné celé mesiace!
Objavte tajný recept na domáce klobásy podľa dedka Jožka. Naučte sa, ako ich vyrobiť, konzervovať a uchovať chuť na dlhé mesiace.
Denisa Neupauerová
0
Odhaľte kuchárske tajomstvo: Prečo sa vám odlupuje obal z rezňa?
Ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný rezeň a prečo sa obal odlupuje? Máme tipy na chrumkavý obal, správne obaľovanie rezňov i na teplotu oleja.
Denisa Neupauerová
0
Bedle na tanieri: Rôzne spôsoby prípravy a zaujímavé fakty o tejto chutnej hube
Objavte kúzelný svet bedlí - od zberu po tanier. Inšpirujte sa lahodnými receptami a odhaľte prekvapivé fakty o tejto kráľovnej jesenných húb.
Denisa Neupauerová
0