Cheesecake je jedným z najobľúbenejších dezertov, ktorý v posledných rokoch získal veľkú obľubu. A čo ak by sme vám povedali, že ho môžete pripraviť bez toho, aby ste sa museli trápiť s pečením?
Nepečené cheesecaky sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú rýchly a chutný dezert, ktorý si môžu vychutnať bez toho, aby museli tráviť hodiny v kuchyni. V tomto článku vám predstavíme niekoľko vynikajúcich receptov na nepečený cheesecake, ktoré sa stanú hitom každej oslavy, stretnutia s priateľmi alebo len príjemnej chvíle pri káve.
Recepty na nepečené cheesecaky: Sladké pokušenia, ktoré si zamilujete
1. Lotus cheesecake
Ak milujete karamelové dezerty, Lotus cheesecake bude pre vás tá pravá voľba. Tento nepečený cheesecake je vynikajúco krémový a jeho chuť je zaručene nezabudnuteľná. Hlavnou ingredienciou tohto receptu je obľúbené Lotus sušienky, ktoré dodajú dezertu jedinečnú, karamelovú príchuť.
Ingrediencie:
- 200 g Lotus sušienok
- 100 g masla
- 400 g krémového syra (napr. Philadelphia)
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 100 g karamelovej omáčky
Postup prípravy na Lotus cheesecake: Sušienky rozdrvíme na jemný prach a zmiešame s roztopeným maslom. Touto zmesou vyložíme dno formy na cheesecake a stlačíme, aby sa sušienky vytvarovali do pevných základov. Krémový syr, smotanu, práškový cukor a vanilkový extrakt spolu zmiešame a vyšľaháme dohladka. Zmes krémového syra nanesieme na základ zo sušienok. Dezert necháme stuhnúť v chladničke minimálne 4 hodiny. Pred podávaním polejeme karamelovou omáčkou a ozdobíme zvyškom rozdrvených Lotus sušienok.
2. Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake je neodolateľná voľba pre tých, ktorí si nevedia predstaviť život bez čokolády. Krémový základ s čokoládovým nádychom je skvelým spôsobom, ako uspokojiť svoje chute. Tento recept je ideálny na zimné večery alebo sviatočné príležitosti.
Ingrediencie:
- 200 g čokoládových sušienok
- 100 g masla
- 400 g čokoládového krémového syra
- 200 ml smotany na šľahanie
- 150 g horkej čokolády
- 100 g práškového cukru
Postup na čokoládový cheesecake: Sušienky rozdrvíme na jemný prášok a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes nanesieme na dno formy a pevne stlačíme. Roztopíme horkú čokoládu a necháme ju trochu vychladnúť. Krémový syr, smotanu a cukor vyšľaháme dohladka. Pridáme roztopenú čokoládu a opäť dobre premiešame. Zmes nanesieme na základ a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 4 hodiny. Pred podávaním ozdobíme nastrúhanou čokoládou alebo čokoládovými hoblinkami.
Depositphotos3. Jahodový cheesecake
Jahodový cheesecake je ideálnym letným dezertom, ktorý vás osvieži a zároveň uspokojí vašu chuť na sladké. V kombinácii s čerstvými jahodami vytvára tento cheesecake úžasne jemnú a osviežujúcu chuť.
Ingrediencie:
- 200 g sušienok
- 100 g masla
- 400 g krémového syra
- 200 ml smotany na šľahanie
- 150 g práškového cukru
- 250 g čerstvých jahôd
- 1 PL želatíny
Postup prípravy na jahodový cheesecake: Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom. Zmes nanesieme na dno formy a stlačíme. Krémový syr, smotanu a cukor vyšľaháme dohladka. Jahody rozmixujeme na pyré, zmiešame so želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Zmes jemne vmiešame do krémového syra a nanesieme na sušienkový základ. Necháme stuhnúť v chladničke 4 hodiny. Pred podávaním ozdobíme čerstvými jahodami.
4. Cheesecake s mascarpone
Mascarpone cheesecake je dokonalý dezert pre tých, ktorí majú radi jemnú a krémovú textúru. Tento cheesecake sa hodí na každú príležitosť, či už ide o oslavu alebo rodinnú večeru.
Ingrediencie:
- 200 g sušienok
- 100 g masla
- 500 g mascarpone syra
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
Postup prípravy na cheesecake s mascarpone: Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom. Zmes nanesieme na dno formy a stlačíme. V mixéri zmiešame mascarpone, smotanu, cukor a vanilkový extrakt dohladka. Zmes nanesieme na sušienkový základ a necháme stuhnúť v chladničke 4 hodiny. Ozdobíme podľa želania – ovocím, čokoládovými hoblinkami alebo medom.
5. Tvarohový cheesecake malinový
Tento tvarohový cheesecake s malinami je ideálny pre tých, ktorí preferujú ovocné dezerty. Maliny dodávajú koláču nielen nádhernú farbu, ale aj osviežujúcu kyslosť, ktorá krásne vyváži sladkosť tvarohu.
Ingrediencie:
- 200 g sušienok
- 100 g masla
- 400 g tvarohu
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 200 g malinového pyré
Postup prípravy na tvarohový cheesecake malinový: Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom. Zmes nanesieme na dno formy a stlačíme. Tvaroh, smotanu na šľahanie, cukor a malinové pyré zmiešame a vyšľaháme dohladka. Zmes nanesieme na sušienkový základ a necháme stuhnúť v chladničke 4 hodiny. Ozdobíme čerstvými malinami.
Freepik6. Oreo cheesecake
Oreo cheesecake je obľúbený dezert, ktorý si získal srdcia mnohých milovníkov čokolády a sušienok. Tento cheesecake je dokonalou kombináciou krémového syra a chrumkavých sušienok Oreo.
Ingrediencie:
- 200 g Oreo sušienok
- 100 g masla
- 400 g krémového syra
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
Postup prípravy na oreo cheesecake: Sušienky Oreo rozdrvíme na jemný prášok a zmiešame s maslom. Zmes nanesieme na dno formy a stlačíme. Krémový syr, smotanu a cukor vyšľaháme dohladka. Zmes nanesieme na sušienkový základ a necháme stuhnúť v chladničke 4 hodiny. Ozdobíme zvyškom Oreo sušienok.
Nepečený cheesecake – dokonalý dezert pre každú príležitosť
Nepečené cheesecaky sú skvelou voľbou, keď túžite po rýchlom a chutnom dezerte. S jednoduchými receptami, ako je jahodový, čokoládový či lotus cheesecake, si môžete dopriať lahodnú sladkosť bez námahy. Tieto dezerty sú ideálne na každú príležitosť – oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak na oddych.
Ich príprava je jednoduchá a výsledok vždy ohromí. Experimentujte s rôznymi prísadami, ako sú ovocie alebo orechy, a vytvorte si cheesecake podľa vlastného gusta. Nepečené cheesecaky sú perfektným spôsobom, ako si užiť sladkú pochúťku, ktorá poteší všetkých.
Zdroj úvodnej fotky: Freepik