Maliny predstavujú fantastické tunajšie ovocie, na ktorom si môžeme pochutnávať najmä v letných. Snáď najviac si ich vychutnáme, keď ich len tak samotné zobeme z misky. Avšak, ani v rôznorodých dezertoch rozhodne nie sú na zahodenie, práve naopak. Malinovým múčnikom či dezertom neodolá žiaden milovník malín. Ak tieto šťavnaté ružové bobule milujete aj vy, neváhajte a upečte si tento malinový cheesecake podľa Nadi z Pečie celé Slovensko.
Na korpus:
- 125 g zmäknutého masla
- 80 g trstinového cukru
- 200 g hladkej múky
- 70 g škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica mletej škorice
- 2 lyžice kakaa
- 1 vajce
Na náplň:
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotty
- 200 g lučiny
- 150 g práškového cukru
- 1 a ½ lyžičky vanilkovej esencie
- jemne nastrúhanú kôru z 1 citrónu
- 1 a ½ lyžičky citrónovej šťavy
- 3 vajcia L a 1 žĺtok
- 300 ml kyslej smotany
- maliny
Na potretie:
- 250 ml kyslej smotany,
- 1 lyžica práškového cukru
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- maliny a práškový cukor na ozdobenie
Postup:
Korpus: maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. Hneď vyvaľkáme a pečieme 10 minút na 180 °C.
Suroviny na náplň (okrem malín) ručne opatrne vymiešame. Na upečený základ poukladáme maliny, zalejeme krémom a pečieme 30 minút na 160 °C. Necháme vychladnúť a zalejeme ochutenou kyslou smotanou a navrch poukladáme maliny a pocukrujeme.
Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko