RECEPT: Malinový cheesecake z Pečie celé Slovensko

Maliny predstavujú fantastické tunajšie ovocie, na ktorom si môžeme pochutnávať najmä v letných. Snáď najviac si ich vychutnáme, keď ich len tak samotné zobeme z misky. Avšak, ani v rôznorodých dezertoch rozhodne nie sú na zahodenie, práve naopak. Malinovým múčnikom či dezertom neodolá žiaden milovník malín. Ak tieto šťavnaté ružové bobule milujete aj vy, neváhajte a upečte si tento malinový cheesecake podľa Nadi z Pečie celé Slovensko. 

Na korpus:

  • 125 g zmäknutého masla
  • 80 g trstinového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 70 g škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 2 lyžice kakaa 
  • 1 vajce

Na náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotty
  • 200 g lučiny
  • 150 g práškového cukru
  • 1 a ½ lyžičky vanilkovej esencie
  • jemne nastrúhanú kôru z 1 citrónu
  • 1 a ½ lyžičky citrónovej šťavy
  • 3 vajcia L a 1 žĺtok
  • 300 ml kyslej smotany
  • maliny

Na potretie:

  • 250 ml kyslej smotany,
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • maliny a práškový cukor na ozdobenie

Postup:

Korpus: maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. Hneď vyvaľkáme a pečieme 10 minút na 180 °C. 

Suroviny na náplň (okrem malín) ručne opatrne vymiešame. Na upečený základ poukladáme maliny, zalejeme krémom a pečieme 30 minút na 160 °C. Necháme vychladnúť a zalejeme ochutenou kyslou smotanou a navrch poukladáme maliny a pocukrujeme.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE