Zdravé varenie jednoducho s kuchynskými robotmi - recepty a tipy pre zdravé a chutné jedlá

kuchynský robot

Zdravé varenie jednoducho s kuchynskými robotmi: Objavte recepty a tipy na rýchlu prípravu chutných a výživných jedál s minimálnou námahou.

Chystáte sa na zmenu svojho jedálnička a hľadáte zdravé a chutné recepty? Kuchynské roboty vám prinášajú riešenie, vďaka nim si môžete jednoducho pripraviť zdravé jedlá a užiť si ich chutne a bez výčitiek.

Kenwood je známa značka kuchynských spotrebičov, ktorá sa snaží uľahčiť prípravu jedla. Sústredí sa na to, aby bolo varenie rýchlejšie a jednoduchšie. S kuchynským robotom Kenwoodom môžete variť rýchlejšie a efektívnejšie, čo vám ušetrí čas a energiu.

Tip pre vás: Diétne potraviny a ich vplyv na chudnutie - oplatí sa to?

Základy zdravého varenia s kuchynskými robotmi Kenwood

Pri zdravom varení je veľmi dôležité zvoliť správne suroviny. Snažte sa vyberať sezónne a čerstvé ovocie a zeleninu, ktoré sú plné vitamínov a minerálov. Môžete sa tiež rozhodnúť pre organické potraviny, ktoré sú pestované bez použitia pesticídov a chemických hnojív.

Pri výbere mäsa sa snažte vyberať kvalitné kúsky, ktoré sú bohaté na bielkoviny a majú nízky obsah tuku. Ak sa rozhodnete pre ryby, zvoľte morské ryby, ktoré sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny.

Kuchynský robot Kenwood Kenwood

Kuchynské roboty spravia to najťažšie za vás

Kenwood prístroje vám môžu uľahčiť prípravu zdravých jedál. Použitie mixéra alebo odšťavovača môže byť rýchlejšie a efektívnejšie ako ručné miešanie alebo lisovanie ovocia a zeleniny. Výhodou je, že kuchynské roboty tejto značky spájajú všetky spotrebiče do jedného, vďaka nadstavcom, ktorými disponujú. To znamená, že jeden spotrebič vám uľahčí život a zminimalizuje čas, ktorý by ste bežne museli pri varení stráviť.

Pri používaní týchto kuchynských spotrebičov sa uistite, že máte správne nastavené rýchlosti a príslušné príslušenstvo. Vždy dodržujte návody na použitie a prípravu jedál. Použitie Kenwood prístrojov vám tiež umožní vytvárať zdravé náhrady za klasické nezdravé jedlá, ako sú napríklad zeleninové cestoviny alebo smoothie namiesto sladkých nápojov.

Odporúčame tiež: Pšenový nákyp s jablkom bez pridaného cukru

Recepty pre zdravý životný štýl

Kuchynský robot Kenwood je vynikajúcim pomocníkom pri príprave rôznych zdravých jedál. Jeho všestrannosť vám umožňuje rýchlo a efektívne pripraviť chutné a výživné recepty. V tomto článku nájdete niekoľko jednoduchých a zdravých receptov, ktoré môžete vyskúšať s vaším Kenwoodom.

Smoothie Bowl s Ovocím a Špenátom

Jedným z najjednoduchších a najzdravších receptov, ktorý môžete pripraviť s kuchynským robotom Kenwood, je smoothie bowl. Potrebujete len banán, mrazené lesné plody, špenát, mandľové mlieko, chia semienka a med. Všetky ingrediencie vložte do nádoby kuchynského robota a mixujte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Hotový smoothie nalejte do misy a ozdobte čerstvým ovocím, granolou a semienkami podľa chuti. Tento smoothie bowl je bohatý na vitamíny a minerály, ideálny na začiatok dňa.

Cícerový Humus

Cícerový humus je skvelým spôsobom, ako si pripraviť rýchlu a zdravú pochúťku. Na prípravu potrebujete plechovku cíceru, tahini, citrónovú šťavu, cesnak, olivový olej, soľ a rímsku rascu. Všetky ingrediencie vložte do kuchynského robota a mixujte, kým nedosiahnete hladkú a krémovú konzistenciu. Ak je humus príliš hustý, pridajte trochu vody. Hotový humus podávajte s čerstvou zeleninou alebo celozrnnými krekrami. Je to výborný zdroj bielkovín a vlákniny.

Cuketové Špagety s Pesto Omáčkou

Cuketové špagety s pesto omáčkou sú vynikajúcou alternatívou k tradičným cestovinám. Potrebujete cukety, bazalkové listy, parmezán, píniové oriešky, olivový olej, cesnak, soľ a korenie. Pomocou špiralizéra na kuchynskom robote vytvorte z cukiet špagety. Na pesto vložte bazalku, parmezán, píniové oriešky, cesnak, soľ a korenie do nádoby kuchynského robota a mixujte, kým sa ingrediencie nespoja. Postupne pridávajte olivový olej, až kým nedosiahnete hladkú omáčku. Cuketové špagety premiešajte s pesto omáčkou a podávajte okamžite. Toto jedlo je nízkokalorické a plné vitamínov.

Pozri si aj: Latte art aj pre domácich baristov, plnoautomatické kávovary vám pripravia kávu ako z kaviarne

Mrkvovo-Zázvorová Polievka

Mrkvovo-zázvorová polievka je ideálnym jedlom na chladnejšie dni. Potrebujete mrkvu, cibuľu, zemiak, cesnak, čerstvý zázvor, zeleninový vývar, olivový olej, soľ a korenie. V kuchynskom robote nasekajte mrkvu, cibuľu a cesnak. Na olivovom oleji osmažte cibuľu, cesnak a zázvor do zlatista. Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiak, zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu. Varíme, kým zelenina nezmäkne. Potom polievku nechajte trochu vychladnúť a vložte ju späť do kuchynského robota a mixujte do hladka. Dochutíme soľou a korením podľa chuti a podávame teplé. Táto polievka je plná vitamínov a má výraznú chuť.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE