5 dôvodov, prečo mať doma kontaktný gril

domáci kontaktný gril

Grilovanie je jedným zo spôsobov, ako si pripraviť chutné jedlo a tráviť čas so svojimi blízkymi na slnku a čerstvom vzduchu, alebo na terase či v pohodlí domova. Moderné elektrické grily s pokročilými technológiami umožňujú grilovať aj doma bez dymu a zápachu a to po celý rok.

Domáci gril so sebou prináša množstvo výhod. Jednou z nich je to, že môžete grilovať kedykoľvek a kdekoľvek sa vám zachce. Ak potrebujete pripraviť jedlo rýchlo, stavte na kontaktný gril, pretože vďaka jemnému stlačeniu jedla medzi dve platne sa výrazne skráti doba grilovania. Túto funkciu oceníte vtedy, keď sa ponáhľate alebo vaše deti sú hladné.

Tip pre vás: Vieme kedy je čas na výmenu dosky na krájanie! Plus tipy, ako sa dá predĺžiť jej životnosť

5-krát áno pre kontaktný gril

Ak grilujete doma, výhodou je flexibilita v čase. Môžete grilovať kedykoľvek a aj kdekoľvek. Okrem toho máte pod kontrolou proces prípravy pokrmov i kvalitu ingrediencií. Grilovanie je tiež zdravý spôsob prípravy jedál, keďže sa upravuje bez pridaného tuku. Prináša so sebou zábavu a je aktivitou, ktorá ľudí spája pri dobrom jedle. Aké sú top výhody multifunkčného kontaktného grilu?

Jedlá sú hotové rýchlo a jednoducho

Kontaktný gril umožňuje rýchlu prípravu jedál a to vďaka tomu, že kontaktný spôsob grilovania umožňuje stlačiť jedlá spolu medzi dve platne. Pokročilé technológie zabezpečujú, že zahrievacie platne sa rýchlo zahrejú a teplo je rozložené rovnomerne, čo eliminuje pripálenie.

Kontaktný gril MultiGrill je výnimočný svojimi špeciálnymi liatymi platňami, ktoré majú v sebe zabudované vykurovacie telesá. Tým pádom sa platne rýchlo a rovnomerne zahrejú. Za zmienku stoja dva nezávislé termostaty. To znamená, že teplotu si môžete nastaviť a ovládať na každej platni zvlášť. Napríklad dokážete naraz pripraviť mäso a zeleninu.

Nepremeškajte: Hriankovače vám ponúkajú široké spektrum funkcií, zoznámte sa s nimi aj vy

Výhody kontaktného grilu Braun

Disponujú všestrannosťou

Kontaktný gril MultiGrill je všestranný, pretože sa dá použiť na prípravu pestrej palety jedál na raňajky, obedy i večere. Tento pomocník disponuje 3 výkonnými platňami a aj nastaviteľnými polohami varenia a grilovania.

Kontaktná poloha skracuje čas prípravy pokrmov na minimum. Je to možné vďaka jemnému stlačeniu potravín medzi platne. Ak radi robíte na grile jemné potraviny, ako napríklad ryby, využite otvorenú funkciu rúry. Nuž a na klasické grilovanie je stvorená otvorená poloha.

K všestrannosti kontaktného grilu prispievajú aj 3 platne. Rebrovaná je určená na bežné grilovanie, keď na jedle zostáva typická mriežka. Hladká platňa sa hodí na prípravu palaciniek, vajíčok či lievancov. Platňa na wafle vám dáva možnosť pripraviť túto sladkú maškrtu a zaslúžiť si obdiv i vďaku od členov rodiny alebo priateľov.

Umožňujú zdravú prípravu pokrmov

Ak na grilovanie použijete kvalitné lokálne a sezónne suroviny od poctivých farmárov a pestovateľov, prípadne doma pripravené marinády z olivového oleja a byliniek, potešíte aj svoje zdravie a figúru.

Kontaktný gril MultiGrill má špeciálne liatinové platne, ktoré nevyžadujú použitie oleja. Okrem toho disponujú nádobkou na tuk, ktorá odvádza prebytočný tuk. Je priamo zabudovaná v grile a tým, že grilovacia plocha je mierne naklonená, tuk do nej prirodzene odteká.

Odporúčame tiež: Druhy elektrických grilov, lebo nie je gril ako gril

Jednoducho sa čistia

Kontaktné grily sú navrhnuté tak, aby bolo čistenie maximálne jednoduché. Nepriľnavé platne zabraňujú pripáleniu jedla a prípadné zvyšky sa ľahko odstránia. Všetky platne grilu MultiGrill a aj nádobku na tuk môžete dať do umývačky riadu, čo vám ušetrí čas i energiu. Zvyšné časti jednoducho utriete handričkou.

Sú nenáročné na priestor

Kontaktné grily sú kompaktné, čiže nezaberajú zbytočne veľa odkladacieho priestoru. Hodia sa aj do malých kuchýň. Aj vďaka týmto prednostiam si grilovanie môže vychutnať naozaj každý. 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE