Latte art aj pre domácich baristov, plnoautomatické kávovary vám pripravia kávu ako z kaviarne

Latte art kávovary

Ovládnite umenie latte art priamo v pohodlí vášho domova! Základné techniky a pokročilé vzory, ktoré môžu zdobiť vašu šálku kávy - vylepšite vaše kávovary.

Káva nie je len o chuti, ale aj o estetike. Pripraviť si nadýchané cappuccino nebolo nikdy jednoduchšie ako teraz. Moderná doba prináša šikovné plnoautomatické kávovary do domácností, ktoré vám pripravia množstvo kvalitných kávových nápojov behom pár minút či dokonca sekúnd. Automatické kávovary vám pripravia nadýchanú mliečnu penu behom mináty a bez žiadnych vašich starí, naopak pokiaľ sa chcete s prípravou cappuccina či caffe latte vyhrať, odporúčame vám použiť pákové kávovary, kde si pomocou špeciálnej mliečnej trysky vytvoríte dokonale nadýchanú mliečnu penu, s ktorou sa ďalej ľahko manipuluje pri tvorbe latte art.

Odporúčame aj: Druhy elektrických grilov, lebo nie je gril ako gril

Latte Art je umelecká technika, ktorá sa používa na zdobenie kávových nápojov s mliekom, ako sú latte, cappuccino alebo flat white. Táto technika umožňuje baristom vytvárať rôzne vzory a obrazy na povrchu nápoja pomocou mliečnej peny. Základnými vzormi Latte Artu sú napríklad srdce, ružička, tulipán alebo labuť. Tieto vzory sa vytvárajú nalievaním mlieka do kávy a potom jeho manipuláciou pomocou rýchlych a presných pohybov.

Možno ste už niekedy videli majstrovstvo baristov, ktorí na vrchu vášho cappuccina alebo latte vytvoria malé umelecké dielo. A teraz, s trochou cviku a trpezlivosti, môžete túto zručnosť osvojiť aj doma. Dokonca aj pre vás sú pripravené technologické vymoženosti, ktoré vám toto umenie uľahčia a môžete tak byť profesionálnym baristom aj vy.

Tip pre vás: Vieme kedy je čas na výmenu dosky na krájanie! Plus tipy, ako sa dá predĺžiť jej životnosť

Pákový kávovar La Specialista Arte Delonghi DeLonghi

Latte art pre začiatočníkov

Latte art vyžaduje niekoľko krokov, aby ste dosiahli očakávaný výsledok, avšak s troškou cviku sa do toho veľmi ľahko dostanete. V prvom rade budete potrebovať vaše plnoautomatické kávovary, aby ste si pripravili chutné espresso a mohli napeniť mlieko.

Pri príprave vždy používajte čerstvú kávu a dobré mlieko. Použitie kvalitných surovín je kľúčom k dobrému latte artu. Vyskúšajte rôzne druhy kávy a mlieka, kým nenájdete tie správne pre vaše chute.

Okrem kvalitného espressa je dôležité mať správne napenené mlieko. Moderné pákové kávovary De'Longhi disponujú skvelými naparovacími tryskami, vďaka čomu nebudete mať s týmto najdôležitejším krokom problém. Následne naparené mliečko v konvičke pomaly nalievajte na pripravené espresso. Dôležité je, aby ste konvicu držali tak, aby ste mlieko nalievali rovnomerne a rukou vytvárajte požadovaný tvar. Začnite napríklad so srdiečkom, ktoré patrí medzi najčastejšie obrázky.

Ako pri každom umení, aj pri latte arte platí, že cvičenie robí majstra. Trénujte často a nevzdávajte sa, ak sa vám to nedarí na prvýkrát. S časom sa stanete lepšími a vaše latte art bude vyzerať skvele.

Pozrite si aj: Kuchynské umenie nie je len pre profesionálov, vy a kuchynský robot dokážete toho naozaj veľa

Latte art bez námahy

V prípade, že sa vám nechce trénovať a zdržovať sa ručnou prácou, existujú špeciálne formičky a dokonca aj tlačiarne, ktoré vám prácu uľahčia. Používanie tlačiarní na Latte Art je zaujímavý prístup k vytváraniu umeleckých vzorov na kávových nápojoch. Tlačiarne na Latte Art sa stávajú čoraz populárnejšími v kaviarňach a reštauráciách, umožňujúc baristom a kuchárom vytvárať zdobené nápoje s presnými a komplexnými vzormi bez ručného umenia.

Tlačiarne na Latte Art sú zariadenia navrhnuté na aplikáciu farebných vzorov a obrázkov na povrch kávových nápojov, najčastejšie na latte, cappuccino alebo flat white. Ich fungovanie je pomerne jednoduché a spočíva v kombinácii technológie tlače s potravinárskymi farbami a softvérom na spracovanie obrázkov.

No na druhú stranu vďaka kvalitným pákovým kávovarom De'Longhi si pripravíte skutočne dokonalú nadýchanú penu, potom stačí len troška cviku a aj vy môžete byť skutočným latte art majstrom bez využitia špeciálnych technológií.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE