Jahodové tiramisu bez pečenia si jednoducho zamilujete

jahodové tiramisu bez pečenia

Jahody sú malé červené plody s lahodnou sladkou chuťou a bohatou arómou. Sú veľmi populárne po celom svete a sú výborným zdrojom vitamínov, minerálov a antioxidantov.

Tieto plody sú vynikajúcou voľbou pre zdravú stravu, pretože obsahujú veľa vitamínu C, ktorý posilňuje imunitný systém a pomáha bojovať proti infekciám. Okrem toho obsahujú aj vitamín K, draslík, vlákninu a ďalšie prospešné látky pre náš organizmus.

Jahody sú vynikajúce samostatne, ale tiež sa skvelo hodia do ovocných šalátov, smoothie, džemov, jogurtov, zmrzliny a iných dezertov. Môžu sa konzumovať čerstvé, mrazené alebo ako sušené ovocie.

Okrem toho, jahodové lístky sa využívajú aj v prírodnej kozmetike pre svoje upokojujúce a omladzujúce účinky na pokožku.

Celkovo sú jahody vynikajúcim ovocím s bohatými výhodami pre naše zdravie a potešenie z jedla. Takže si ich určite doprajte a užívajte si tú sladkú chuť leta vo forme týchto malých, krásnych červených plodov.

Jahodová explózia chuti! Využite sezónu jahôd naplno

Jahodová explózia chuti je jedinečným zážitkom, ktorý je možné zažiť iba počas sezóny jahôd. Tieto malé červené plody nabitými sladkosťou a šťavnatosťou dokážu rozprúdia nielen chuťové bunky, ale aj vašu fantáziu. Keď si vezmete do úst čerstvú jahodu, okamžite sa vám rozvinie bohatá chuťová paleta.

Najprv ucítite prenikavú sladkosť, ktorá je doplnená ľahko kyslým podtónom. Keď jahodu uhryznete, uvoľní sa z nej šťava, ktorá vám osvieži ústa a zaleje vás vlnou lahodnej chuti. 

Jahodová explózia chuti môže byť ešte intenzívnejšia, pokiaľ jahody skombinujete s ďalšími ingredienciami. Napríklad pridaním jahôd do smoothie alebo do jogurtu získate bohatšiu a sviežejšiu chuť. 

  • Jahody môžete tiež použiť ako ingredienciu do tort, koláčov alebo zmrzliny, čím získate jahodovú pochúťku, ktorá vás bude rozmaznávať po celé leto.
  •  Sezóna jahôd je krátka, preto využite každú príležitosť a nechajte sa uniesť jahodovou explóziou chuti. 

Užite si túto lahodnú dobroty, ktorá vám prinesie osvieženie a potešenie do každého dňa.

Odporúčame: Pikantné palacinky: Recepty plné chuti a originality!

jahodové tiramisu recept Depositphotos

Úžasné jahodové tiramisu - milujete aj vy tento osviežujúci dezert?

Jedným z najlepších variantov obľúbeného talianskeho dezertu tiramisu je určite jahodové tiramisu.

Táto osviežujúca a lahodná kombinácia jemnej mascarpone, sviežich jahôd a kávových piškót je bezpochyby dokonalá dobrota pre všetkých milovníkov sladkostí. 

Každá lyžička tohto lahodného dezertu je ako krôčik do raja a okamžite vás prenesie do letných dní plných slnka a zrelých jahôd. Ak ste ešte neochutnali toto úžasné jahodové tiramisu, určite vám ho odporúčame vyskúšať. 

Vaše chuťové bunky budú nadšené a vy sa zamilujete do tejto sladkej lahôdky na prvé uhryznutie. A čo vy, milujete aj vy tento osviežujúci dezert?

Nepečené jahodové tiramisu - ako si pripraviť tento krémový dezert?

Tiramisu je taliansky osviežujúci jahodový dezert, ktorý je obvykle pripravovaný s mascarpone syrom a dlhými piškótami namočenými v káve. A môžeme tiež vyskúšať variant s jahodami! Tento nepečený jahodový zákusok doplnený o krém s jahodami si vás zaručene získa.

Recept na letné jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu je lahodný a osviežujúci dezert, ktorý je skvelou alternatívou k tradičnému tiramisu s kávou. Tento dezert je veľmi jednoduchý na prípravu a jeho jemná sladká chuť jahôd dodáva jedinečný nádych leta.

Neprehliadnite: Ako odstrániť pesticídy z jahôd - jednoduchý trik s pomocou iba 3 prísad!

recept na jahodové tiramisu Depositphotos

Ingrediencie: 

  • 250 g mascarpone 
  • 200 ml smotana na šľahanie 
  • 1 vanilkový cukor 
  • 4 lyžice cukru (práškový cukor)
  • 500 g jahôd 
  • veľké balenie dlhých piškót 
  • káva na namáčanie piškót 
  • čokoládová poleva na zdobenie (ľubovoľné)
  • jahody na ozdobenie 

Postup prípravy na chutný receptík 

  • Najprv si pripravte syrovú zmes. V miske zmiešajte mascarpone, vanilkový cukor a 2 lyžice cukru. 
  • V druhej miske vyšľaháme šľahačku s 2 lyžicami cukru a premiešajte s mascarpone zmesou.
  • Jahody očistite a nakrájajte na plátky. 
  • Dlhé piškóty namočte v káve a usporiadajte ich na dno jednej väčšej formy (alebo ich použite na naplnenie pohárov). 
  • Na piškóty položte plátky jahôd. Rozotrite na jahody polovicu syrovej zmesi. 
  • Opakujte postup s piškótami, jahodami a syrovou zmesou - vrstvíme plnku.

Nakoniec dezert ozdobte čerstvými jahodami spolu s čokoládou. Zvyšné jahody môžeme jednoducho poukladať na tento ovocný dezert.

Dajte tiramisu do chladničky a nechajte aspoň 4 hodiny oddýchnuť (ideálne však na celú noc). Tiramisu s jahodami je osviežujúca a ideálna na letné obdobie. A rýchla jahodová pochúťka je hotová. Dobrú chuť!

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE