Videorecept na cesnakovú polievku so zemiakmi

Ako často používate pri varení či pečení cesnak? Cesnak je totižto jednou z najzdravších potravín, ktoré môžeme pridať do svojho jedálnička. Známy je v prvom rade tým, že obsahuje látku zvanú alicín, ktorá pôsobí ako prírodné antibiotikum. Cesnak má priaznivý vplyv na hladinu cholesterolu aj krvný tlak, stav ciev, proces trávenia, obranyschopnosť, hladinu cukru v krvi, dýchacie cesty aj pamäť. 

Cesnak sa dá zakomponovať do rozličných chutných pokrmov. Výborný je pečený cesnak, ktorý prekvapí sladkastou chuťou. Dá sa z neho tiež vykúzliť chutná nátierka. Vyskúšať taktiež môžete domáci nakladaný cesnak, ktorý si rovnako nájde miesto v mnohých jedlách. My vám prinášame inšpiráciu na cesnakovú polievku so zemiakmi, ktorá padne vhod, či je zima alebo leto. Ako ju pripraviť, zistíte vo videu. Veríme, že vám bude chutiť.

Pozri aj: ​Zdravé cuketové placky pečené v rúre – bez tuku a stále chutné!

Ingrediencie:

  • 1,5 až 2 l vody
  • olivový olej
  • 7 strúčikov cesnaku
  • 6 až 8 menších zemiakov
  • 2 ČL mletej červenej papriky
  • 1 ČL mletej rasce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
suroviny na cesnakovú polievku

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Postup:

  • Ako prvé si osmažíme pretlačené strúčiky cesnaku na troche oleja.
  • Pridáme mletú papriku, rascu, tiež čierne korenie – opražíme a podlejeme trochou horúcej vody.
  • Následne do hrnca pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky. Dva zemiaky si odložíme na zahustenie polievky.
  • Dolejeme horúcou vodou, podľa chuti osolíme a necháme chvíľu variť.
  • Medzitým si dva odložené zemiaky rozmixujeme s trochou vody a nalejeme do polievky na zahustenie.
  • Podľa potreby ešte môžeme priliať horúcu vodu a necháme variť.
  • Keď zemiaky zmäknú, môžeme odstaviť a podávať.

Dobrú chuť!

cesnaková polievka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE