RECEPT: Malinové tartaletky z Pečie celé Slovensko

Maliny patria k najlahodnejším bobuľovým plodom. Obľubujete toto ovocie aj vy? V tom prípade vám rozhodne budú chutiť aj tieto malinové tartaletky s bielou čokoládou. V relácii Pečie celé Slovensko ich pripravila súťažiaca Lucka. Vy si ich môžete pripraviť podľa nasledujúceho receptu a môžete nimi ponúknuť trebárs aj návštevu. 

Cesto na tartaletky:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 60 g práškového cukru
  • 50 g mandľovej múky
  • 1 vajce
  • citrónová kôra
  • Štipka soli
  • 125 g čerstvých malín
  • 50 g mrazom sušených malín

Suroviny na plnku:

  • 200 g mrazených malín
  • 100 g bielej čokolády
  • 50 g šľahačkovej smotany
  • 1 PL želatíny
  • 100 g šlahačkovej smotany
  • Mrazom sušené maliny
  • Výhonky mladého hrášku

Postup prípravy tartaletiek:

  1. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie a dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Následne vykrajujeme kruhy a strany tartaletiek. Pripravené tartaletky pečieme na perforovanej podložke 8 minút na 180 stupňov.
  3. Čokoládu a 50 g šľahačky privedieme k varu a odstavíme. Pridáme napučanú želatínu, mixujeme a pridáme zvyšnú šľahačku.
  4. Do tartaletiek dáme mrazené maliny, zalejeme vanilkovým krémom a dáme zatuhnúť do chladničky.
  5. Dozdobíme mrazom sušenými malinami a čerstvými malinami a mätou.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE