Maliny patria k najlahodnejším bobuľovým plodom. Obľubujete toto ovocie aj vy? V tom prípade vám rozhodne budú chutiť aj tieto malinové tartaletky s bielou čokoládou. V relácii Pečie celé Slovensko ich pripravila súťažiaca Lucka. Vy si ich môžete pripraviť podľa nasledujúceho receptu a môžete nimi ponúknuť trebárs aj návštevu.
Odporúčame: Kávovo-karamelová torta z Pečie celé Slovensko
Cesto na tartaletky:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 60 g práškového cukru
- 50 g mandľovej múky
- 1 vajce
- citrónová kôra
- Štipka soli
- 125 g čerstvých malín
- 50 g mrazom sušených malín
Suroviny na plnku:
- 200 g mrazených malín
- 100 g bielej čokolády
- 50 g šľahačkovej smotany
- 1 PL želatíny
- 100 g šlahačkovej smotany
- Mrazom sušené maliny
- Výhonky mladého hrášku
Postup prípravy tartaletiek:
- Všetko spolu zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie a dáme stuhnúť do chladničky.
- Následne vykrajujeme kruhy a strany tartaletiek. Pripravené tartaletky pečieme na perforovanej podložke 8 minút na 180 stupňov.
- Čokoládu a 50 g šľahačky privedieme k varu a odstavíme. Pridáme napučanú želatínu, mixujeme a pridáme zvyšnú šľahačku.
- Do tartaletiek dáme mrazené maliny, zalejeme vanilkovým krémom a dáme zatuhnúť do chladničky.
- Dozdobíme mrazom sušenými malinami a čerstvými malinami a mätou.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko