Dokonalá hokkaido polievka: Jej chuti nik neodolá!

Hľadáte originálny recept na hokkaido polievku, ktorý nie je náročný na prípravu a rovnako ani na ingrediencie? Prinášame vám hneď niekoľko skvelých receptov, ktoré stoja za každé sústo.

A prečo práve hokkaido, keď tekvicovú polievku je možné pripraviť z rôznych druhov tekvíc? Prečo je zdravá hokkaido polievka skvelou voľbou v každom období? V prvom rade pre jej dokonalú chuť a v druhom pre nenáročnosť jej prípravy.

Najlepšia Hokkaido polievka (tekvicová polievka)

Jesenná hokkaido polievka je tou najväčšou lahôdkou, ktorá v sychravom období príjemne zahreje a zároveň roztancuje chuťové poháriky každého, kto ju ochutná. Navyše, táto polievka aj skvelo zasýti, je pripravená v priebehu 30 minút a z taniera zmizne rýchlosťou blesku.

Ako ošúpať hokkaido na polievku?

Jednoduchá tekvicová polievka sa dá pripraviť na množstvo rôznych spôsobov a z rôznych druhov tekvíc. Avšak, tou najlepšou je, samozrejme, tekvica hokkaido, z ktorej je polievka najlepšia. Tu sa však naskytá otázka, ako ošúpať hokkaido na polievku.

Dozaista vás neprekvapíme, ak vám povieme, že hokkaido nie je nutné šúpať. Stačí len tekvicu poriadne umyť a použiť pri príprave polievky. Dokonca pravá hokkaido polievka sa pripravuje z neošúpanej tekvice.

Pri varení alebo pri pečení (v prípade, že vás osloví napríklad polievka z pečenej hokkaido tekvice) šupka zmäkne a tak sa aj ľahko rozmixuje. Nanajvýš odrežte tvrdý spodok a vrch, teda stopku z tekvice.

Ako nakrájať hokkaido na polievku?

Keďže hokkaido tekvica je príliš tvrdá, problém môže nastáť pri jej krájaní. Preto buďte opatrní, aby ste sa neporezali. Na jej nakrájanie si teda zvoľte ostrí nôž.

Odrežte spodok tekvice, aby vám na doske pevne sedela. Tekvicu prerežeme na polovicu a dužinu vydlabeme. Takto pripravenú tekvicu nakrájame na mesiačiky, ak ju plánujeme piecť alebo priamo na kocky v prípade, že ju ideme hneď variť.

Vyskúšaj aj: Rýchle banánové lievance – stačia ti na ne len 3 suroviny (videorecept)

Jednoduchá hokkaido polievka - originál recept bez smotany

  • 1 kg tekvice Hokkaido

  • 2 stredne veľké mrkvy

  • 2 stredne veľké zemiaky

  • 1 menšia cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1,5 l zeleninového vývaru (poprípade voda alebo kurací vývar)

  • 2 lyžice olivového oleja

  • korenie - mletý muškátový orech, oregano, mleté čierne korenie, chilli, morská soľ

  • 150 ml mlieka (napr. kokosové mlieko)

Recept na hokkaido polievku - postup prípravy:

  1. Tekvicu si očistíme a nakrájame podľa odporúčaní vyššie.

  2. Zemiaky a mrkvu očistíme a nakrájame na kocky.

  3. Očistíme aj cibuľu a nakrájame nadrobno. Rovnako si očistíme cesnak a pretlačíme ho cez lis na cesnak.

  4. Na sporák dáme hrniec na dno ktorého nalejeme olej. Necháme ho rozohriať a na rozpálenom ohni orestujeme cibuľu i cesnak.

  5. Po chvíľke pridáme nakrájanú tekvicu hokkaido, mrkvu, zemiak a chvíľku restujeme. Pridáme štipku soli a mletého čierneho korenia.

  6. Zalejeme horúcim vývarom (poprípade vodou), prikryjeme a varíme približne 25 minút alebo dovtedy, kým zelenina nezmäkne.

  7. Po dovarení odstavíme a polievku rozmixujeme ponorným mixérom.

  8. Vrátime späť na sporák, pridáme mlieko (voliť môžete napríklad kokosové mlieko) a primiešame aj štipku muškátového orecha, oregano a podľa chuti aj mleté chilli. Chvíľku povaríme a podávame.

Fantastická krémová polievka - recept so smotanou

  • 1 tekvica hokkaido

  • 2 cibule

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 0,5 l zeleninového vývaru

  • 200 ml smotany

  • soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok

Krémová hokkaido polievka - postup prípravy:

V tomto prípade postupujte rovnako ako v prípade vyššie. Ako prvé si teda jemne orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak. Následne pridajte nakrájanú tekvicu hokkaido, zalejte vývarom a podľa chuti osoľte a okoreňte. Keď bude tekvica hokkaido mäkká, odstavte a polievku rozmixujte. Nalejte smotanu, pridajte štipku muškátového orieška a chvíľku povarte. Hotovú polievku podávajte.

Odporúčame: Fantastický makový koláč s mascarpone a lesným ovocím (videorecept)

Výborná tekvicová polievka hokkaido - recept so zázvorom

  • 1 stredná tekvica hokkaido

  • 2 cibule

  • kúsok zázvoru (použiť môžete aj mletý zázvor - korenie)

  • 0,5 l zeleninového vývaru

  • 100 ml smotany na varenie

  • soľ a čierne korenie

Tekvicová hokkaido polievka - postup prípravy:

Uvariť tekvicovú polievku nie je vôbec zložíte. Záleží len na vás, aké ingrediencie zvolíte. Ak to bude práve tento recept na hokkaido polievku so zázvorom, tak postupujte pri jej príprave podľa návodu vyššie. S tým rozdielom, že na záver do nej pridáte nastrúhaný zázvor alebo korenie namiesto muškátového orieška.

Poprípade, ak túžite po exotike na tanieri, tak pridajte do polievky zázvor a rovnako aj muškátový oriešok. Hokkaido polievku určite nepokazíte ani škoricou, ktorá jej dodá zaujímavú chuť.

Vyskúšajte aj ďalšie recepty nielen na hokkaido polievku:

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE