Pirohy s mletým mäsom a údeným oštiepkom z Pečie celé Slovensko

Tradičné bryndzové pirohy sú skrátka fantastické, no niekedy treba vyskúšať aj niečo nové. Napríklad tieto pirohy plnené mletým mäsom a údeným oštiepkom s kapustou a slaninkou vyzerajú skrátka dokonale. V relácii Pečie celé Slovensko ich uvarila súťažiaca Lucka. Ak si aj vy chcete na obed či večeru pochutnať na tejto lahôdke, postupujte podľa receptu nižšie. 

Suroviny na cesto:

  • 2 vajcia
  • 2 PL oleja
  • 3 dcl horúcej vody
  • 200 g hladkej múky
  • 500 g polohrubej múky
  • Soľ

Suroviny na plnku:

  • 500 g mletého mäsa z pliecka
  • 100 g oravskej slaniny
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 150 g údeného oštiepka
  • 200 g ricotty
  • Cibuľka

Kapustová perinka:

  • 150 g slaniny
  • 500 g kyslej kapusty
  • 150 g suchého vína
  • Cibuľa
  • Soľ

Slaninový prach:

  • 50 g slaninových plátkov
  • 50 g strúhanky

Postup prípravy pirohov:

  1. Do misky rozbijeme vajcia so soľou. Zalejeme vodou (nie vriacou) a metličkou rozšľaháme. Pridáme olej, soľ a múku a vypracujeme nelepivé cesto. Necháme ho prikryté odpočívať 10-15min. Odpočinuté cesto spracujeme na pirohy. Varíme, pokiaľ nevyplávajú na povrch.
  2. Slaninu na kocky upražíme, pridáme cibuľku a keď je dozlata, môžeme pridať mäso. Posolíme okoreníme dusíme cca 15 minút.
  3. Do vychladnutej zmesi vmiešame nastrúhaný oštiepok a ricottu. Zmesou plníme pirohy.
  4. Opražíme cibuľku so slaninou, pridáme kapustu a podlejeme vínom. Dusíme domäkka. Nakoniec dochutíme soľou a cukrom podľa chuti.
  5. Slaninku opražíme do chrumkava a necháme vychladnúť. V mixéri spolu so strúhankou pomelieme na prach.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE