Obložené chlebíčky s vajíčkovým šalátom a sušenou šunkou z Pečie celé Slovensko

Inšpirácií na rôzne druhy drobných pohostení nie je nikdy dosť. Obložené chlebíky sú overenou klasikou, no nebojte sa ich vždy pripraviť s drobnými obmenami. Marián z Pečie celé Slovensko pripravil chlebíčky s domácim vajíčkovým šalátom, sušenou šunkou a mikrobylinkami. A aj chlebík je domáci. Trúfnete si na ich prípravu? 

Suroviny na chlieb:

  • 20 g droždia
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1,5 dcl mlieka
  • 500 g hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 4 PL oleja
  • 250 ml vody

Vajíčkový šalát:

  • 8 ks vajec
  • 200 g taveného syra v črievku
  • 1 cibuľa
  • Soľ
  • 3 dcl rastlinného oleja
  • 1 dcl olivového oleja
  • Čierne mleté korenie

Dekorácie:

  • 100 g sušenej šunky
  • 200 g cherry paradajok
  • Mikrobylinky
  • Pažítka

Postup prípravy obložených chlebíkov:

  1. Chlieb – droždie zmiešame v hrnčeku s teplým mliekom a cukrom a necháme napučať. Do múky dáme olej, vodu droždie a soľ. Vymiesime cesto do hladka, až sa prestane prichytávať na misku. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť. Po vykysnutí vytvarujeme sendvič a necháme na plechu na papieri na pečenie opäť podkysnúť. Pečieme na cca 180 stupňov cca 30 – 40 minút.
  2. Majonéza – v mixéri rozmixujeme 1 vajce s trochou oleja, soľou a korením. Počas mixovania postupne prilievame olej až do zhustnutia. Vajce a olej musia mať izbovú teplotu.
  3. Vajíčkový šalát – cibuľu nakrájame nadrobno a nasolíme. Zo 7 vajec spravíme na olivovom oleji mäkkú praženicu. Do teplej praženice vmiešame zmäknutú cibuľu, tavený syr, a trochu majonézy. Dochutíme podľa potreby soľou a korením.
  4. Vychladnuté pečivo nakrájame, natrieme vajíčkovým šalátom a ozdobíme šunkou, zeleninou a bylinkami.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE