Obložené chlebíčky s domácim parížskym šalátom z Pečie celé Slovensko

Kto nepovie nie chutnému parížskemu šalátu, ruku hore! Parížsky šalát sa často pridáva aj na staré známe obložené chlebíčky, ktoré sú skvelou voľbou na oslavu alebo ako pohostenie pre návštevu. Nabudúce ale skúste parížsky šalát pripraviť doma. A pokojne si upečte i vlastný chlebík. Recept na domáce obložené chlebíčky prináša Lenka z relácie Pečie celé Slovensko. 

Suroviny na chlieb:

  • 500 g hladkej múky
  • 285 g mlieka
  • 60 g zmäknutého masla
  • 11 g soli
  • 20 g droždia
  • 1 žĺtok na potretie

Suroviny na parížsky šalát:

  • 200 g diétnej salámy
  • 1 menšia cibuľa
  • 4-5 kyslých uhoriek
  • 60 g hrášku z konzervy
  • 4 žĺtky
  • 250 ml slnečnicového oleja
  • 2 PL plnotučnej horčice
  • 1 PL worcestrovej omáčky
  • Soľ
  • Korenie
  • Cukor
  • Citrón

Suroviny na obloženie chlebíkov:

  • 10 plátkov šunky
  • 15 plátkov salámy
  • Roztierateľné maslo
  • Olivy (asi 7 ks)
  • Cherry paradajky (asi 6ks)
  • 2 vajcia
  • Eidam plátky (asi 3ks)
  • 1 červená paprika
  • Kučeravý šalát
  • Mikrozelenina – slnečnica
  • Petržlenová vňať

Postup prípravy obložených chlebíkov:

  1. Mlieko si zohrejeme a nadrobíme doňho droždie. Necháme napučať. Všetky suroviny spolu s mliekom s droždím zmiešame do hladkého cesta. Dáme kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem. Z vykysnutého cesta vytvarujeme veku a preložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme ešte vykysnúť asi 20 minút. Trúbu rozohrejeme na 180 stupňov. Vykysnutú veku potrieme žĺtkom a dáme piecť na 30 minút.
  2. Do nádoby dáme žĺtka, olej, horčicu, soľ, cukor, korenie a troškou citrónovej šťavy (asi 8 ml). Ponorným mixérom zmixujeme, kým sa nevytvorí hustá majonéza.
  3. Salámu nakrájame na tenké pásiky, cibuľu a uhorky najemno. Cibuľu osolíme, kým pripravíme ostatné suroviny, vďaka soli trocha zmäkne. Zmiešame všetko spolu aj s hráškom, majonézou a worcestrovou omáčkou. Dochutíme soľou, korením alebo horčicou, ak je potrebné.
  4. Chlebíčky si dozdobíme podľa vlastnej chute pripravenými surovinami na obloženie.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE