Hľadáte inšpiráciu na to, čo pripraviť hosťom, či už na domácej oslave alebo pri nejakej neformálnej návšteve? A čo tak obložené chlebíčky? Ale nie také obyčajné. Tieto s domácim francúzskym šalátom a domácom chlebíkom pripravila v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Lucka. Verte, že sa po nich len tak zapráši!
Suroviny na chlieb:
- 600 g bieleho jogurtu gréckeho typu
- 250 g špaldovej hladkej múky
- 250 g špaldovej celozrnnej múky
- 1 ČL medu
- 1 ČL sódy bikarbóny
- Semiačka podľa chuti
Francúzsky šalát:
- 1 zeler
- 4 mrkvy
- 2 jablká
- 1 väčšia cibuľa
- Zavárané uhorky (5-6 ks)
- 1 PL francúzskej horčice
- Soľ
Domáca majonéza:
- 2 žĺtky
- 1 PL francúzskej horčice
- 300 ml slnečnicového oleja
- Soľ
- Čierne korenie
Postup prípravy obložených chlebíkov:
- Chlieb – všetky suroviny spolu zmiešame. Vytvarujeme do obdĺžnika a pečieme vo forme na papieri na pečenie 180 stupňov približne 50 minút.
- Žĺtky s horčicou spojíme ponorným mixérom vo vysokej nádobe a postupne pomaly prilievame olej a stále mixujeme, kým nevznikne majonéza. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
- Zeler, mrkvu a jablko pokrájame na kocky. Cibuľku na jemno a uhorky nastrúhame na strúhadle. Všetko spolu zmiešame pridáme horčicu a domácu majonézu. Podľa potreby osolíme a okoreníme.
- Na dozdobenie môžeme použiť ako Lucia prosciutto šunku, suchú salámu, šalátovú uhorku, cherry paradajky, plátkový syr, polníček, rukolu a mikrobylinky.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko