Máte radi exotické chute a kombináciu slaného a sladkého? V tom prípade si tieto obložené chlebíčky od Táničky z relácie Pečie celé Slovensko úplne zamilujete. Domáci chlebík dopĺňa šalát z kuracích pŕs, ananásu a kukurice. Ak chcete svojich hostí či návštevu pohostiť takto netradične, postupujte podľa receptu nižšie.
Odporúčame: Mangová penová torta z Pečie celé Slovensko
Suroviny na chlieb:
- 300 g pšeničnej múky
- 180 g celozrnnej múky
- 50 g rôznych semien (slnečnicové, sezamové, tekvicové, ľanové)
- 50 g droždia
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva
- 10 g soli
- 260 g vody
Majonéza:
- 1 vajce
- 150 ml slnečnicového oleja
- 1-2 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL dijónskej horčice
- Štipka soli
Ananásovo-kurací šalát:
- 300 g kuracích pŕs
- 200 g konzervovaného ananásu
- 150 g kukurice z konzervy
- 5 ks vajec
- 150 g tvrdého syra
Dekorácia:
- Štipka čierneho sezamu
- 1 ananás
- Polníček
Postup prípravy chlebíčkov:
- Chlieb – všetky suroviny zmiešame, vymiesime cesto. Dáme na 15 minút kysnúť, potom dáme do formy na pečenie a odložíme na ďalších 15 minút odpočívať. Medzitým si predhrejeme rúru na 250 stupňov . Po nakysnutí, postriekame chlebík vodou, posypeme semienkami a pečieme 15 minút pri teplote 210 stupňov, potom vyberieme z formy a pečieme ešte 15 minút. Upečený chlieb necháme vychladnúť.
- Ananásový kvietok – ananás nakrájame na tenké krúžky (cca 3 mm), vložíme do rúry na sušenie.
- Majonéza – v miske zmiešame všetky suroviny, vyšľaháme tyčovým mixérom, pridáme soľ. Odložíme do chladničky.
- Uvaríme kuracie prsia, vajca. Ananás, syr a vajca nakrájame na kocky, pridáme kukuricu, natrhané kuracie mäso. Ochutíme majonézou a okoreníme.
- Chlieb nakrájame na kúsky, naložíme šalát, posypeme čiernym sezamom a dozdobíme ananásom a polníčkom.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko