Tieto krásne kvietkované cupcakes upiekla v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Lucka. Ukrývajú sa v nich kúsky čokolády, ako aj plnka z čokoládového karamelu. Cupcakes sú skvelou voľbou, ak vás čaká domáca oslava alebo návšteva. Pohostíte svojich hostí touto sladkou dobrotou aj vy?
Odporúčame: Mangová penová torta z Pečie celé Slovensko
Suroviny na cesto:
- 220 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- ¼ ČL sódy bikarbóny
- Štipka soli
- 113 g masla izbovej teploty
- 200 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 2 banány
- 120 g mlieka
- 1 ČL vanilky
- 100 g čokoládových kúskov
Suroviny na plnku:
- 150 g čokoládového karamelu
- 80 ml šľahačky
Krém na kvety:
- 330 g bielkov
- 555 g kryštálového cukru
- 750 g masla
- 120 g vody
+ potravinové farby – ružová, fialová, zelená
Postup prípravy cupcakes:
- Cesto – maslo mixujeme na stredných otáčkach. Pridáme cukor a šľaháme 1-2 minúty. Pridáme vajcia jedno po druhom. Vmiešame roztlačené banány, mlieko a vanilku. Nakoniec pridáme suché ingrediencie a čokoládové kúsky. Košíčky plníme do ¾. Pečieme na 165 stupňov 15-18minút.
- Plnka – suroviny zohrejeme spolu v mikrovlnke 1-2min a ponorným mixérom rozmixujeme. Dáme schladiť do chladničky a následne plníme cupcaky, do ktorých sme si pomocou lyžičky urobili jamku.
- Krém na kvety – bielky začneme šľahať v mixéri a cukor s vodou zohrejeme na 118 stupňov. Horúce hneď lejeme do vyšľahaných bielkov a šľaháme do tuhej lesklej peny. Potom pridávame na kocky nakrájané maslo. Krém farbíme potravinovými farbami gélovými, na vytvorenie kvietkov používam špičky na tvorbu lupeňov na ruže.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko