RECEPT: Černicové cupcakes žabky z Pečie celé Slovensko

Na domácu párty alebo narodeninovú oslavu, pre návštevu, alebo len tak na zahnanie chuti na sladké. V každom prípade spravíte dobre, ak zvolíte lahodné cupcakes. Ak sa vám pozdáva chuť černíc a bielej čokolády, tak upečte tieto od Milky z relácie Pečie celé Slovensko. Vyzdobiť si ich môžete podľa vlastnej fantázie, no pokojne sa môžete inšpirovať aj týmito milými žabkami. 

Suroviny na cesto:

  • 100 g polohrubej múky
  • 80 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • ¼ ČL soli
  • 200 g varenej cvikly
  • 100 ml oleja
  • 60 g čokolády
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • Šťava a kôra z 1/2 citrónu
  • 3 vajcia

Suroviny na náplň:

  • 125 g černíc
  • 150 g domáceho černicového džemu

Suroviny na krém:

  • 250 g masla
  • 150 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 70 g bielej čokolády
  • Modré a biele potravinárske farbivo do tukov

Dekorácie:

  • 350 g stredne zelenej modelovacej hmoty
  • 100 g bielej, čiernej, tmavo zelenej a červenej modelovacej hmoty

Postup prípravy cupcakes:

  1. Rúru zapneme a predhrejeme na 180 stupňov. Všetky sypké suroviny zmiešame. Cviklu nastrúhame na jemnom strúhadle.
  2. Čokoládu, mlieko a olej dáme do kastróla a rozpustíme. Vajíčka a vanilku rozšľaháme.
  3. K sypkým surovinám pridáme cviklu, citrónovú šťavu a kôru, vajíčka a mlieko s čokoládou a olejom.
  4. Všetko spolu zmiešame a naberačkou na zmrzlinu plníme košíčky pripravené vo forme na muffiny. Plníme ich do ¾, nie až po vrch.
  5. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 min. na 170 stupňov. Po upečení vyberieme a necháme vychladiť.
  6. Do misy kuchynského robota dáme maslo a šľaháme do peny. Pridáme kondenzované mlieko a dobre prešľaháme. Bielu čokoládu a po vychladení pridáme do krému. Krém rozdelíme do 3 misiek. Jeden krém necháme biely, druhý zafarbíme na svetlomodro a tretí bude mať tmavšiu modrú farbu. Jednotlivé krémy nastriekame v pásoch na potravinársku fóliu a zmotáme do valca. Odstrihneme kraj fólie a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
  7. Džem dáme do kastróla, pridáme čerstvé pokrájané černice a citrónovú kôru a šťavu podľa chuti. Premiešame a mierne zohrejeme.
  8. Do vychladených cupcakes urobíme v strede otvor a naplníme džemom. Krémom ozdobne nastriekame povrch a necháme chladiť.
  9. Z modelovacej hmoty tvoríme žabky. Tie poukladáme na hotové cupcakes.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE