Mäsová lístková roláda so sušenými paradajkami z Pečie celé Slovensko

Rozmýšľate nad tým, čo pripraviť návšteve na občerstvenie? Klasikou sú obložené chlebíčky či jednohubky, no čo tak skúsiť niečo iné? Táto lístková roláda s mäsom a sušenými paradajkami zachutí každému. Pripraviť k nej môžete aj chutný slaninkový dip. Recept prináša súťažiaci Ďoďo z relácie Pečie celé Slovensko. 

Lístkové cesto (maslová časť):

  • 250 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • Sezam a vajíčko na potretie

Lístkové cesto (octová časť):

  • 200 g hladkej múky
  • 50 g polohrubej múky
  • 1 žĺtok
  • Štipka soli
  • 1 ČL octu
  • 125 ml vlaženej vody

Suroviny na plnku:

  • 400 g kuracích pŕs
  • 3 ks šalotky
  • 2 PL olivového oleja
  • 100 g špenátu
  • 12 ks sušených paradajok
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
  • Bazalka
  • Oregano
  • 40 g chedaru

Dip:

  • 80 g plátkov slaniny
  • 20 g prosciutta
  • 150 ml 33 % smotany na šľahanie
  • 2 x pečený cesnak (z toho 1 na dekoráciu)

Postup prípravy rolády:

  1. Maslovú časť pripravíme zmiešaním hladkej múky a masla nastrúhaného na hrubom strúhadle. Pre prípravu sa používa maslo z chladničky. Takto pripravenú zmes tvarujeme do štvorca 15 x 15 cm a dáme do chladničky.
  2. Octové cesto pripravíme zmiešaním všetkých surovín ručne, alebo pomocou kuchynského robota. Po miešaní cesto prekrojíme na vrchu znakom kríža necháme 10 minút postáť.
  3. Následne octové cesto vyvaľkáme na rozmer 30 x 30 cm. Do stredu vložíme maslovú kocku a zabalíme ju octovým cestom ako obálku. Vyvaľkáme opäť na veľkosť 30 x 30 cm a preložíme kraje do vnútra. Dáme do chladničky a proces opakujem ešte 2x s rovnakým postupom.
  4. Plnka – na olivovom oleji opražíme šalotku, pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsia. Keď už kuracie mäso nie je ružové, pridáme nakrájané sušené paradajky a nasekaný špenát. Pridáme korenie, soľ a bylinky. Po miernom vychladnutí plníme pripravené lístkové cesto.
  5. Výsledné cesto vyvaľkáme na požadovanú veľkosť a naplníme pripravenou zmesou. Pečieme 30 minút pri 200 stupňoch. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a zasypeme sezamom.
  6. Aby sme využili čas pečenia, tak si na panvici opražíme slaninku a prosciutto, ktoré dáme do mixéra so smotanou a upečeným cesnakom. Po rozmixovaní ešte povaríme. Podávame aj s hlavičkami upečeného cesnaku.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE