Elektrický krájač na šunku - pomocník, ktorého v kuchyni ocení každý

V každej kuchyni, či už v domácnosti alebo v reštaurácii, je krájanie potravín súčasťou bežnej dennodennej práce. Krájanie syra alebo šunky môže byť časovo náročné a vyžaduje aj určitú zručnosť. Nie len v reštaurácii, ale aj v domácnostiach, kde sa dennodenne pripravuje veľké množstvo jedál, je efektivita a rýchlosť krájania potravín kľúčová pre úspešné fungovanie kuchyne

Profesionálni kuchári ponúkajú skvelé riešenie - preferujú  používanie elektrických krájačov. Elektrický krájač na šunku je špeciálne navrhnutý na krájanie šunky alebo iného mäsa na tenké a rovnomerné plátky. Poháňa ho motor, ktorý nahradí vašu námahu rúk. Umožňuje krájanie potravín s minimálnym úsilím a časovou úsporou, vďaka čomu zvýšite efektivitu a produktivitu vo vašej kuchyni. 

Odporúčame: Cesnaková polievka s klobásou (videorecept)

Aké výhody ponúka elektrický krájač na šunku

Vďaka elektrickému krájaču pokrájate potraviny rýchlejšie a kvalitnejšie ako keď sa o to snažíte nožom a rukou. Aké sú jeho hlavné výhody?

Presnosť krájania

Jednou z najväčších výhod elektrického krájača na šunku je jeho schopnosť krájať potraviny s presnosťou a rovnomernosťou, čo zaručuje konzistentné výsledky. Vďaka svojim ostro nabrúseným nožom dokáže krájač na šunku krájať potraviny na presné, rovnomerné plátky, čo je dôležité pre vzhľad a servírovanie jedál.

Rýchlosť a efektivita

Ďalšou výhodou elektrického krájača na šunku je jeho schopnosť rýchlo a efektívne krájať potraviny. S použitím krájača na šunku je možné rýchlo a ľahko pripraviť väčšie množstvo potravín, čím sa zvyšuje produktivita v kuchyni. To je skvelé pre profesionálne kuchyne, ale v dnešnej rýchlej dobe to oceníte aj u seba doma v kuchyni.

Pri kúpe šunky v celku ušetríte, nakrájate si ju podľa svojej potreby a môžete ju skladovať v chladničke. Je to teda rýchle aj ekonomické.

 

Jednoduché ovládanie

Elektrický krájač má jednoduché ovládanie, čo z neho robí ideálnu pomôcku pre každého. Ovládanie je doslova intuitívne - krájač na šunku môže byť používaný bez ohľadu na zručnosti a skúsenosti používateľa.

Čistota a hygienickosť

Elektrické krájače sú navrhnuté tak, aby boli jednoducho čistiteľné a hygienické. Mnoho krájačov má odnímateľné časti, ktoré je možné umývať v umývačke riadu, čo zjednodušuje čistenie a dezinfekciu. Navyše, elektrický krájač na šunku má rýchle a efektívne krájacie nože, ktoré minimalizujú riziko kontaminácie potravín a zaručujú hygienické krájanie potravín.

Určite vyskúšaj: Jednoduchá papriková pomazánka na hrianky i do jedál

Profesionálny krájač na šunku

Zdroj: Depositphotos

Používajte elektrický krájač aj vo vašej kuchyni

Základné funkcie krájača zaručujú presné, rýchle a efektívne krájanie potravín. Je dôležité poznať tieto funkcie a pokyny na použitie, aby bol krájač na šunku používaný s maximálnou účinnosťou a bezpečnosťou.

Základné funkcie

Pred používaním elektrického krájača je potrebné oboznámiť sa s jeho funkciami. Medzi základné patria:

  • Kruhový nôž: krájač je vybavený ostrým kruhovým nožom, ktorý sa otáča okolo svojej osi. Tento nôž dokáže presne nakrájať mäso na tenké plátky bez poškodenia štruktúry mäsa.
  • Regulovateľná hrúbka krájania: má nastaviteľný mechanizmus, ktorý umožňuje nastaviť hrúbku plátkov podľa potreby. Môžete ľahko nakrájať mäso na tenké alebo hrubé plátky, v závislosti od toho, ako ich potrebujete.
  • Bezpečnostné funkcie: zabraňujú náhodným zraneniam pri používaní, napríklad kryt na noži zabráni dotyku noža pri práci, aby sa minimalizovalo riziko zranenia.

Pokyny na použitie

Pred použitím elektrického krájača na šunku je dôležité prečítať si návod na použitie a zabezpečiť, že sú splnené všetky bezpečnostné opatrenia:

  • musí sa umiestniť na stabilnú a rovnú podložku, aby nedošlo k nehodám počas krájania,
  • potraviny (šunka, syry, salámy), ktoré sa majú krájať, sa musia umiestniť na riadiaci stôl, ktorý sa nachádza na spodnej strane krájača na šunku,
  • potom stačí zapnúť krájač a nastaviť požadovanú hrúbku plátok pomocou rezného systému,
  • po skončení krájania treba krájač vypnúť a odstrániť zvyšky potravín.
šunka nakrájaná elektrickým krájačom

Zdroj: freepik.com

Porovnanie elektrického krájača na šunku s ručným krájačom

Existujú dva hlavné typy krájačov - ručné a elektrické. Každý z týchto typov má svoje výhody a nevýhody.

Výhody a nevýhody ručného krájača

Ručné krájače sú bežné v mnohých domácnostiach a malých prevádzkach. Tieto zariadenia sú zvyčajne lacnejšie ako elektrické a majú nižšiu spotrebu energie. Jednou z ich výhod je možnosť presnejšieho krájania, pretože umožňujú zvoliť uhol krájania. Zároveň zaberajú menej priestoru a sú prenosné.

Nevýhodou ručných krájačov je ich pomalšia rýchlosť, ktorá môže v kuchyni vytvárať zbytočné oneskorenia a zdržania. Okrem toho je potrebné manuálne ovládať krájač, čo vyžaduje určitú zručnosť. Elektrický krájač oproti tomu urobí všetku prácu za vás. Ručné krájače môžu byť náchylné k nedokonalému krájaniu a tvorbe nepravidelných kúskov.
 
elektrický krájač

Zdroj: Depositphotos

Rozdiely v použití a výsledku

Pri použití ručného krájača závisí výsledok od manuálnej sily a techniky. Výsledok môže byť nepravidelný a nie je vždy možné dosiahnuť rovnakú hrúbku krájaných plátkov. Taktiež to môže byť veľmi namáhavé a časovo náročné, najmä ak potrebujete krájať väčšie množstvo šunky.

Na druhej strane, elektrický krájač na šunku umožňuje rýchle a efektívne krájanie potravín. Má rôzne nastavenia hrúbky a rýchlosti, vďaka čomu nakrája presné a rovnomerné plátky s minimálnym úsilím. Je tiež hygienickejší a jednoduchší na čistenie.

Elektrický krájač na šunku môže byť drahší ako ručný krájač, ale jeho výhody v efektivite, presnosti a čistote z neho robia atraktívnejšiu voľbu nie len pre profesionálnych kuchárov.

Ak hľadáte rýchle a efektívne riešenie pre krájanie potravín s presnosťou a minimálnym úsilím, elektrický krájač na šunku je ideálnou voľbou oproti ručnému krájaču.

 

Zdroj úvodnej foto: freepick.com

 
0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE