RECEPT: Torta Frankensteinovo monštrum z Pečie celé Slovensko

Hľadáte, akú tortu upiecť malému oslávencovi? Odvážlivca, ktorý sa nebojí strašidiel, isto poteší Frankensteinovo monštrum z relácie Pečie celé Slovensko, ktoré upiekla súťažiaca Katka. Na povrchu strašidelná torta vnútri ukrýva lahodné chute, a to chuť mandlí, maracuje, manga a čokolády. Hor sa do pečenia tejto maškrty, ktorá vyvoláva strach, ale ktorá zároveň poteší chuťové poháriky!

Korpus:

  • 3 vajcia
  • 100 g mleté mandle
  • 150 g kakao
  • 300 g hladká múka 
  • 1 prášok do pečiva
  • ½ lyžičky sóda bikarbóna
  • 240 g olej
  • 450 g cukor kryštál 
  • 240 g acidko
  • 180 g voda

Confi:

  • 240 g pyré mango maracuja
  • 37 g glukóza
  • 18 + 45 g cukor kryštál
  • 6 g pektínu NH

Plnka:

  • 250 ml smotana na šľahanie 33 %
  • 450 g mliečna čokoláda callebaut
  • 50 g horká čokoláda
  • 80 g maslo
  • 1 cream cheese natur

Plnka:

  • 300 g biela čokoláda
  • 150 g pyré mango maracuja
  • 45 g mäkké maslo
  • Čerstvé mäkké mango

Obter:

  • 360 g horká čokoláda
  • 180 g maslo izbovej teploty
  • Omrvinky z korpusu

 

  • 1 kg poťahovej hmoty smartflex velvet grass green
  • 400 g smatrflex velvet biela
  • 20 g čierna modelovacia hmota

+ potravinárske farby

Postup prípravy torty:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Korpus pripravíme z navážených surovín, všetko spolu zmiešame na hladkú zmes. Pripravíme si dva posuvné ráfiky s priemerom 20 cm a na ich spodok dáme papier na pečenie a vložíme ich do väčších foriem s dnom. Do každého ráfika vlejeme cesto presne na polovicu. Pečieme 45 minút na 180 stupňov.

Pripravíme si plnku čokoládovú. Do teplej šľahačky dáme rozpustiť čokoládu, premiešame, pridáme maslo a dáme zachladiť.

Potom si urobíme džem. Pyré, glukózu a cukor 18 g zahrejeme na cca 40 stupňov. Za stáleho miešania pridáme zbytok cukru zmiešaného s pektínom. Nahrejeme k bodu varu a premiešame. Odstavíme, zakryjeme fóliou a dáme schladiť.

Upečené korpusy rozrežeme na tri časti a odrezky odložíme bokom. Každý korpus si potrieme džemom, ktorý sme premiešali, natrieme krém a pridáme mangovo-maracujový krém. Takto poskladáme celú tortu. Založíme posledným vrchným korpusom, zaistíme ráfikom a dáme chladiť.

Pripravíme si obter, čokoládu rozpustíme a necháme ju vychladnúť pri izbovej teplote. Potom si vyšľaháme maslo do peny a postupne zašľahávame do neho čokoládu a zbytok odrezkov. Tento obter použijeme na obmazanie torty, ktorú si predtým upravíme – zrežeme hrany, vydlabeme priestor na oči, nos a ústa. Potom si rozvaľkáme poťahovú hmotu a obalíme ňou tortu. Vytvarujeme do požadovaných tvarov. Vymodelujeme mozog, oči, ústa a zuby. Dofarbíme a doladíme.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE