Hľadáte, akú tortu upiecť malému oslávencovi? Odvážlivca, ktorý sa nebojí strašidiel, isto poteší Frankensteinovo monštrum z relácie Pečie celé Slovensko, ktoré upiekla súťažiaca Katka. Na povrchu strašidelná torta vnútri ukrýva lahodné chute, a to chuť mandlí, maracuje, manga a čokolády. Hor sa do pečenia tejto maškrty, ktorá vyvoláva strach, ale ktorá zároveň poteší chuťové poháriky!
Korpus:
- 3 vajcia
- 100 g mleté mandle
- 150 g kakao
- 300 g hladká múka
- 1 prášok do pečiva
- ½ lyžičky sóda bikarbóna
- 240 g olej
- 450 g cukor kryštál
- 240 g acidko
- 180 g voda
Confi:
- 240 g pyré mango maracuja
- 37 g glukóza
- 18 + 45 g cukor kryštál
- 6 g pektínu NH
Plnka:
- 250 ml smotana na šľahanie 33 %
- 450 g mliečna čokoláda callebaut
- 50 g horká čokoláda
- 80 g maslo
- 1 cream cheese natur
Plnka:
- 300 g biela čokoláda
- 150 g pyré mango maracuja
- 45 g mäkké maslo
- Čerstvé mäkké mango
Obter:
- 360 g horká čokoláda
- 180 g maslo izbovej teploty
- Omrvinky z korpusu
- 1 kg poťahovej hmoty smartflex velvet grass green
- 400 g smatrflex velvet biela
- 20 g čierna modelovacia hmota
+ potravinárske farby
Postup prípravy torty:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Korpus pripravíme z navážených surovín, všetko spolu zmiešame na hladkú zmes. Pripravíme si dva posuvné ráfiky s priemerom 20 cm a na ich spodok dáme papier na pečenie a vložíme ich do väčších foriem s dnom. Do každého ráfika vlejeme cesto presne na polovicu. Pečieme 45 minút na 180 stupňov.
Pripravíme si plnku čokoládovú. Do teplej šľahačky dáme rozpustiť čokoládu, premiešame, pridáme maslo a dáme zachladiť.
Potom si urobíme džem. Pyré, glukózu a cukor 18 g zahrejeme na cca 40 stupňov. Za stáleho miešania pridáme zbytok cukru zmiešaného s pektínom. Nahrejeme k bodu varu a premiešame. Odstavíme, zakryjeme fóliou a dáme schladiť.
Upečené korpusy rozrežeme na tri časti a odrezky odložíme bokom. Každý korpus si potrieme džemom, ktorý sme premiešali, natrieme krém a pridáme mangovo-maracujový krém. Takto poskladáme celú tortu. Založíme posledným vrchným korpusom, zaistíme ráfikom a dáme chladiť.
Pripravíme si obter, čokoládu rozpustíme a necháme ju vychladnúť pri izbovej teplote. Potom si vyšľaháme maslo do peny a postupne zašľahávame do neho čokoládu a zbytok odrezkov. Tento obter použijeme na obmazanie torty, ktorú si predtým upravíme – zrežeme hrany, vydlabeme priestor na oči, nos a ústa. Potom si rozvaľkáme poťahovú hmotu a obalíme ňou tortu. Vytvarujeme do požadovaných tvarov. Vymodelujeme mozog, oči, ústa a zuby. Dofarbíme a doladíme.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko