RECEPT: Penová torta s jahodami z Pečie celé Slovensko

Ak obľubujte veľmi sladké dezerty, isto si s radosťou pochutnáte i na penovej torte. Ak si chcete trúfnuť na jej domácu prípravu, skúsiť môžete recept od Ďoďa z relácie Pečie celé Slovensko. Ten k sladkej penovej torte pridal svieže jahody a jeho výtvor vyzerá skrátka dokonale. Čo poviete?

Cesto (2x dávka):

  • 5 bielkov
  • 250 g kryštálového cukru
  • 150 g práškového cukru

Suroviny na plnku:

  • 10 žĺtkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 100 g holandského kakaa
  • 100 g horkej čokolády
  • 300 ml mlieka
  • 100 g polohrubej múky
  • 500 g masla

Na ozdobenie:

  • Zlatý prášok
  • 20 g cukru na karamelové vlasy
  • 6 jahôd
  • 50 g malín
  • 50 g čučoriedok
  • 5 physalisov

Postup prípravy penovej torty:

  1. Vo vodnom kúpeli na slabých obrátkach miešame bielka s kryštálovým cukrom. Miešame asi 10 minút. Potom pridáme práškový cukor, zvýšime otáčky a šľaháme ďalších 10 minút. Vodný kúpeľ by nemal veľmi vrieť, ale len mierne zohrievať.
  2. Takto pripravený sneh je lesklý a tuhý. Vložíme ho do cukrárskeho vrecka a pomocou ozdobnej špičky nanášame na mierne maslom natretý papier na pečenie. Sušíme 90 minút pri teplote 90 stupňov. Môžeme sušiť aj dva plechy naraz, ale len pri režime ventilátor.
  3. Krém pripravíme nasledovne. Žĺtky, cukor, kakao, čokoládu, mlieko a múku varíme do hustého pudingu. Ak sa spravia hrudky nezľaknime sa, pri šľahaní krému sa stratia. Vychladnutý krém izbovej teploty pridávame do vyšľahaného masla.
  4. Skladanie torty je trošku náročnejšie na trpezlivosť, lebo pláty sú veľmi krehké. Na plát nanesieme ozdobnou špičkou krém a vrstvíme ďalšie poschodie. Vrch torty nazdobíme ovocím a čokoládkami. Vybrané ovocie poprášime zlatým jedlým práškom.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE