Ak máte radi čučoriedky, túto palacinkovú tortu musíte vyskúšať. Jedinečná je i v tom, že palacinky sú pripravené z varených batátov. Tento výtvor patrí Zuzke z relácie Pečie celé Slovensko. Tá svoju palacinkovú tortu upravila do tvaru netopiera. Ako si svoju palacinkovú tortu ozdobíte vy, je len a len na vás. Jej chuť však musíte okúsiť.
Suroviny na cesto:
- 340 g varených batátov
- 8 vajec
- 640 g hladkej múky
- 1,2 kg mlieka
- 80 g trstinového cukru
- 8 PL oleja
- Veľká štipka soli
- ČL škorice
- ½ ČL drvených klinčekov
- ČL zázvoru
- Trošku nastrúhaného muškátového orieška
- Kvapka modrej gélovej farby
Suroviny na krém:
- 750 g cream cheese
- 750 g mascarpone
- 450 g práškového cukru
- 2 balíčky vega gélu
Suroviny na ozdobenie:
- 200 g čučoriedkového pyré
- 50 g kryštálového cukru
- 250 g čučoriedok na dekoráciu
- 100 g ríbezlí na dekoráciu
Postup prípravy palacinkovej torty:
- Na cesto rozmixujeme všetky ingrediencie na hladkú zmes a necháme chvíľku odstáť.
- Rozohrejeme panvice, zľahka potrieme olejom a upečieme palacinky, necháme dobre vychladnúť
- Mascarpone spolu s cream cheese a cukrom vyšľaháme na krém, kým nie je ľahký a svetlý. Vega gél si pripravíme podľa návodu a zmiešame s krémom.
- Čučoriedkové pyré spolu s cukrom privedieme k varu a zredukujeme na hustý džem. Necháme vychladnúť.
- Trochu krému si odložíme na potretie celej torty.
- Tenkú vrstvu krému natrieme na palacinku, prekryjeme druhou palacinkou a znova potrieme krémom. Pokračujeme s ďalšími palacinkami.
- Tortu vyrežeme do tvaru netopiera a dáme vychladiť (tento krok môžete preskočiť).
- Zbytok krému zmiešame s čučoriedkovým džemom a potrieme ním palacinkovú tortu.
- Dozdobíme čučoriedkami a ríbezľami.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko