Medvedie labky z Pečie celé Slovensko

Ktorý druh sviatočného suchého pečiva máte najradšej vy? K Vianociam, Veľkej noci, ale aj iným sviatkom patria napríklad aj medvedie labky. Ak patríte k milovníkom orechových druhov pečiva, tak ich isto poznáte a s radosťou sa do nich vždy zahryznete. Pustíte sa do ich prípravy počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov aj vy? Vyskúšajte recept z Pečie celé Slovensko. 

Surovina na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 230 g masla
  • 2 žĺtky
  • Škorica
  • Mleté klinčeky

Ďalšie suroviny na medvedie labky:

  • Vanilkový cukor
  • Práškový cukor

Postup prípravy medvedích labiek:

  1. Preosejeme múku, práškový cukor, pridáme mleté orechy, koreniny a zmiešame spolu s kúskami masla.
  2. Na záver pridáme žĺtky a vytvoríme hladké cesto.
  3. Cesto dáme vychladiť aspoň na 30 minút.
  4. Cesto natlačíme do formičiek a zarovnáme.
  5. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov.
  6. Vlažné ich obaľujeme do práškového cukru zmiešaného s vanilkovým cukrom v pomere 1:1.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE