Túto jednoduchú medovú tortu s mascarpone a ovocím si môžete upiecť v tvare ktoréhokoľvek písmena. Radosť tak môžete napríklad spraviť oslávencovi, keď zvolíte začiatočné písmeno jeho mena. Túto sladkú dobrotu upiekla v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Alena. Ako sa vám jej výtvor pozdáva? No nie je na zahryznutie?
Suroviny na korpus:
- 70 g maslo
- 150 g práškový cukor
- 2 PL med
- 2 PL mlieko
- 1 KL sóda bikarbóna
- 2 ks vajcia
- 450 g hladká múka
Postup: Maslo, práškový cukor, med, ódu bikarbónu, mlieko a vajcia dáme do hrnca a miešame, kým sa všetko nerozpustí. Ešte do teplého pridáme múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na tri časti a vykrojíme z neho potrebné písmeno alebo číslo a dáme upiecť.
Suroviny na krém:
- 300 ml mlieko
- 3 PL hladká múka
- 150 g kryštálový cukor
- 250 g maslo
- 500 g mascarpone
- 250 g šľahačková smotana
- 1 vanilka
Postup: Z mlieka, múky a cukru uvaríme krém, ktorý po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Mascarpone a šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkou. Na ozdobu použijem ovocie /maliny, jahody, čučoriedky, pitahaya, physalis, broskyne/.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko