RECEPT: Malinová svadobná torta s mascarpone z Pečie celé Slovensko

Trúfli by ste si na prípravu domácej svadobnej torty? Tento recept prináša Lucka z relácie Pečie celé Slovensko. Jej svadobná torta vyzerá skvostne a určite aj perfektne chutí, pretože kombinuje maliny a mascarpone. Môžete sa jej receptom inšpirovať, či už pri príprave svadobnej torty, alebo aj pri príprave narodeninovej torty. Poďme na to!

Korpusy (3 korpusy od najväčšieho po najmenší):

  • 7/5/3 vajcia
  • 210/150/120 g práškového cukru
  • 3 kypriace prášky do pečiva
  • 210/150/120 g hladkej múky
  • vanilková pasta
  • 10/8/5 g kakaa
  • 40/30/10 g rastlinného oleja
  • 20/15/5 g vlažnej vody

Na plnenie trojposchodovej torty:

  • 0,5 kg mrazených malín
  • 3x 125 g čerstvých malín
  • 1 kg čerstvých jahôd
  • 500 ml malinového pyré

Plnka:

  • 12 žĺtkov
  • 300 g práškového cukru
  • 200 g čokolády na varenie
  • 1 dcl presso kávy
  • 100 g holandského kakaa
  • 600 g masla

Plnka / krém trojposchodovej torty:

  • 2x pudingový prášok
  • 1x prášková želatína + 1dl vody
  • 400 g kryštálového cukru
  • 1,5 l mlieka
  • 500 g mascarpone
  • 1,5 l 33 % šľahačkovej smotany

Švajčiarsky krém na trojposchodovú tortu:

  • 1,5 kg masla
  • 15 ks bielkov
  • 1100 g kryštálového cukru

Na ozdobu:

  • 3 kg poťahovej hmoty
  • 1 kg modelovacej hmoty bielej saracino
  • Zelená farba tyrkysova gelová
  • Prášková farba zlatá a strieborná
  • Drôtiky biele č.22
  • Biela floristická páska
  • Tortové výstuže drevenné alebo umelé

Postup prípravy torty:

  1. Korpusy – bielky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky s olejom a vodou a zašľaháme. Potom už len ručne primiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a kakaom – nakoniec pridáme vanilkovú pastu.
  2. Plnka – želatínu necháme napučať vo vode. Uvaríme mlieko s pudingovým práškom a cukrom. Do horúceho pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí. Prikryjeme na dotyk a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme do polotuha a spojíme ju s pudingom a mascarpone.
  3. Švajčiarsky krém – bielky s cukrom nad parou rozpustíme a následne vyšľaháme do tuhej peny. Pridávame na kocky nakrájané maslo a šľaháme do hladka.
  4. Korpusy si rozkrojíme na 4 časti. Každý jeden pokropíme pyré, navrstvíme krém a pridáme mrazené aj čerstvé ovocie. Necháme zachladiť a potom potrieme švajčiarskym krémom a uhladíme.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE