Trúfli by ste si na prípravu domácej svadobnej torty? Tento recept prináša Lucka z relácie Pečie celé Slovensko. Jej svadobná torta vyzerá skvostne a určite aj perfektne chutí, pretože kombinuje maliny a mascarpone. Môžete sa jej receptom inšpirovať, či už pri príprave svadobnej torty, alebo aj pri príprave narodeninovej torty. Poďme na to!
Korpusy (3 korpusy od najväčšieho po najmenší):
- 7/5/3 vajcia
- 210/150/120 g práškového cukru
- 3 kypriace prášky do pečiva
- 210/150/120 g hladkej múky
- vanilková pasta
- 10/8/5 g kakaa
- 40/30/10 g rastlinného oleja
- 20/15/5 g vlažnej vody
Na plnenie trojposchodovej torty:
- 0,5 kg mrazených malín
- 3x 125 g čerstvých malín
- 1 kg čerstvých jahôd
- 500 ml malinového pyré
Plnka:
- 12 žĺtkov
- 300 g práškového cukru
- 200 g čokolády na varenie
- 1 dcl presso kávy
- 100 g holandského kakaa
- 600 g masla
Plnka / krém trojposchodovej torty:
- 2x pudingový prášok
- 1x prášková želatína + 1dl vody
- 400 g kryštálového cukru
- 1,5 l mlieka
- 500 g mascarpone
- 1,5 l 33 % šľahačkovej smotany
Švajčiarsky krém na trojposchodovú tortu:
- 1,5 kg masla
- 15 ks bielkov
- 1100 g kryštálového cukru
Na ozdobu:
- 3 kg poťahovej hmoty
- 1 kg modelovacej hmoty bielej saracino
- Zelená farba tyrkysova gelová
- Prášková farba zlatá a strieborná
- Drôtiky biele č.22
- Biela floristická páska
- Tortové výstuže drevenné alebo umelé
Postup prípravy torty:
- Korpusy – bielky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky s olejom a vodou a zašľaháme. Potom už len ručne primiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a kakaom – nakoniec pridáme vanilkovú pastu.
- Plnka – želatínu necháme napučať vo vode. Uvaríme mlieko s pudingovým práškom a cukrom. Do horúceho pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí. Prikryjeme na dotyk a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme do polotuha a spojíme ju s pudingom a mascarpone.
- Švajčiarsky krém – bielky s cukrom nad parou rozpustíme a následne vyšľaháme do tuhej peny. Pridávame na kocky nakrájané maslo a šľaháme do hladka.
- Korpusy si rozkrojíme na 4 časti. Každý jeden pokropíme pyré, navrstvíme krém a pridáme mrazené aj čerstvé ovocie. Necháme zachladiť a potom potrieme švajčiarskym krémom a uhladíme.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko