Trúfli by ste si na prípravu domácej svadobnej torty? Tento recept prináša Lucka z relácie Pečie celé Slovensko. Jej svadobná torta vyzerá skvostne a určite aj perfektne chutí, pretože kombinuje maliny a mascarpone. Môžete sa jej receptom inšpirovať, či už pri príprave svadobnej torty, alebo aj pri príprave narodeninovej torty. Poďme na to!
Reklama
                            Korpusy (3 korpusy od najväčšieho po najmenší):
- 7/5/3 vajcia
 - 210/150/120 g práškového cukru
 - 3 kypriace prášky do pečiva
 - 210/150/120 g hladkej múky
 - vanilková pasta
 - 10/8/5 g kakaa
 - 40/30/10 g rastlinného oleja
 - 20/15/5 g vlažnej vody
 
Na plnenie trojposchodovej torty:
Reklama
                            - 0,5 kg mrazených malín
 - 3x 125 g čerstvých malín
 - 1 kg čerstvých jahôd
 - 500 ml malinového pyré
 
Plnka:
- 12 žĺtkov
 - 300 g práškového cukru
 - 200 g čokolády na varenie
 - 1 dcl presso kávy
 - 100 g holandského kakaa
 - 600 g masla
 
Plnka / krém trojposchodovej torty:
- 2x pudingový prášok
 - 1x prášková želatína + 1dl vody
 - 400 g kryštálového cukru
 - 1,5 l mlieka
 - 500 g mascarpone
 - 1,5 l 33 % šľahačkovej smotany
 
Švajčiarsky krém na trojposchodovú tortu:
- 1,5 kg masla
 - 15 ks bielkov
 - 1100 g kryštálového cukru
 
Na ozdobu:
- 3 kg poťahovej hmoty
 - 1 kg modelovacej hmoty bielej saracino
 - Zelená farba tyrkysova gelová
 - Prášková farba zlatá a strieborná
 - Drôtiky biele č.22
 - Biela floristická páska
 - Tortové výstuže drevenné alebo umelé
 
Postup prípravy torty:
Reklama
                            - Korpusy – bielky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky s olejom a vodou a zašľaháme. Potom už len ručne primiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a kakaom – nakoniec pridáme vanilkovú pastu.
 - Plnka – želatínu necháme napučať vo vode. Uvaríme mlieko s pudingovým práškom a cukrom. Do horúceho pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí. Prikryjeme na dotyk a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme do polotuha a spojíme ju s pudingom a mascarpone.
 - Švajčiarsky krém – bielky s cukrom nad parou rozpustíme a následne vyšľaháme do tuhej peny. Pridávame na kocky nakrájané maslo a šľaháme do hladka.
 - Korpusy si rozkrojíme na 4 časti. Každý jeden pokropíme pyré, navrstvíme krém a pridáme mrazené aj čerstvé ovocie. Necháme zachladiť a potom potrieme švajčiarskym krémom a uhladíme.
 
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko