Lotus Biscoff sušienky, karamelový puding s Lotus nátierkou a škoricovou šľahačkou...
Patríte aj vy medzi milovníkov týchto sušienok ku káve? V tom prípade je tento nepečený koláč práve pre vás! Ľahký, nadýchaný, no jednoducho skvelý. Či už máte chuť na sladké alebo sa chystáte na príchod návštevy, tento koláčik nikdy nesklame.
Ingrediencie na nepečený koláč z Lotus Biscoff:
- 2 balenia Lotus Biscoff sušienok
- 3 ks karamelový puding
- 1 liter mlieka
- 1/2 nátierky Lotus Biscoff
- 250 g gréckeho bieleho jogurtu
- 250 ml smotany na šľahanie 33%
- 1 ks stužovač šľahačky
- 300 g gréckeho bieleho jogurtu
- 2 ks škoricový cukor
Vyskúšaj aj: Jablkový závin z lístkového cesta
Postup prípravy nepečeného koláča:
- Sušienky naukladáme na dno menšieho plechu.
- Zmiešame mlieko a pudingové prášky a uvaríme hustý puding.
- Do ešte horúceho pudingu vmiešame 250 g gréckeho bieleho jogurtu a 1/2 Lotus nátierky, ktorú môžeme vopred zohriať v mikrovlnke.
- Takto pripravený krém poriadne premiešame (môžeme použiť aj mixér) a nalejeme ešte teplý na sušienky.
- Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- Smotanu na šľahanie a stužovač vyšľaháme do tuhej šľahačky, po lyžiciach pridáme 300 g jogurtu, škoricový cukor a jemne premiešame na vláčny krém.
- Krém potrieme na stuhnutý a vychladnutý puding a odložíme do chladničky, ideálne na celú noc.
- Pred podávaním vrch posypeme rozdrvenými sušienkami alebo polejeme zvyšnou roztopenou Lotus nátierkou.
Dobrú chuť!