Linecké pečivo z Pečie celé Slovensko

Linecké pečivo je úplnou klasikou, ktorá nesmie chýbať na sviatočnom stole v slovenských domácnostiach. Sú skvelou voľbou nielen na Vianoce, ale pohostiť nimi môžete aj veľkonočných polievačov. Aké linecké koláčiky máte najradšej vy? Iba zlepené lekvárom, trebárs slivkovým alebo jahodovým, alebo aj ozdobené čokoládou, prípadne posypané práškovým cukrom? Skúste recept z relácie Pečie celé Slovensko. 

Suroviny na linecké pečivo:

  • 375 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 125 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • Citrónová kôra

+ na dozdobenie ovocný lekvár, prípadne čokoláda alebo práškový cukor

Postup prípravy lineckého pečiva:

  1. Múku a práškový cukor preosejeme, pridáme nakrájané maslo a miešame.
  2. Pridáme žĺtky a vypracujeme hladké cesto.
  3. Vaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme požadované tvary.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 7 – 10 minút.
  5. Upečené pečivo lepíme obľúbeným lekvárom, prípadne môžeme aj posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládou. 

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE