Jedlá kytica z brownies a lineckých koláčikov z Pečie celé Slovensko

Chcete vyrobiť oslávencovi darček? A čo tak nejaký jedlý darček? Skvelou voľbou je aj jedlá kytica, ktorá je jednak krásna na pohľad a na druhú stranu bude aj skvelo chutiť. Táto pozostáva z brownies nanukov, lineckých koláčikov a ovocia v čokoláde. No kto by jej odolal? Recept prináša Lucka z relácie Pečie celé Slovensko. 

Brownies:

  • 200 g horkej čokolády
  • 200 g masla
  • 1 štipka soli
  • 200 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 3 PL hladkej múky
  • 1 KL kypriaci prášok do pečenia
  • 2 PL kakaa

Nanuky:

  • 100 g masla
  • 50 g orieškového praliné
  • 300 g bielej čokolády na obalenie
  • 2 PL kokosového tuku

Linecké koláčiky:

  • 100 g horkej čokoláda
  • 30 g šľahačkovej smotany
  • 1 žĺtok
  • 70 g práškového cukru
  • Citrónová kôra
  • 175 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • Kakao- na stopy

Ďalšie suroviny na ozdobenie:

  • 250 g jahôd
  • 100 g physalis
  • 125 g černíc
  • 125 g čučoriedok
  • Kokosový orech
  • 300 g bielej čokolády na namáčanie
  • Cukrová vata
  • Potravinové gélové farby (zelená, žltá, fialová)
  • Práškové farby zelená, čierna, fialová, hnedá

Postup prípravy jedlej kytice:

  1. Brownies – čokoládu s maslom rozpustime v hrnci. Vypneme sporák a pridáme cukor, zamiešame vajcia a nakoniec pridáme sypké suroviny. Pečieme na 180 stupňov 30 minút na papieri na pečenie na plechu 20x20cm.
  2. Nanuky – brownies v miske rozdrvíme a zmiešame s maslom a praliné. Vytvoríme kompaktnú hmotu, ktorú natlačíme do foriem a dáme do mrazničky na 3-4 hodiny zatuhnúť. Zamrazene nanuky namáčame v rozpustenej čokoláde s tukom, po chvíľke nám zatuhnú.
  3. Linecké koláčiky – všetky suroviny okrem čokolády a šľahačky vymiešame na hladké cesto, necháme ho v chladničke odpočinúť cca 30 - 60 minút. Pomocou valčeka na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrojíme potrebné tvary. Pečieme na 180 stupňov 8 až 10 minút.
  4. Plnenie/spájanie – roztopenú čokoládou zmiešame so šľahačkou a necháme vychladnúť do požadovanej konzistencie - niečo ako pasta . Do každého koláčika dáme špajdľu. Stopy som robila pomocou detských figúrok dinosaurov - otlačky s kakaom.
  5. Jahody pripevníme na špajdľu a namočíme do rozpustenej čokolády. Takto prichystáme všetky druhy ovocia podľa želania. Kokosový orech - poprosíme manžela, suseda.... o rozpílenie na polovice.
  6. Na nanuky si vyrobíme dinosaurie pazúriky z modelovacej hmoty, ktorú podfarbíme na zeleno. Dotieňujeme práškovými farbami pomocou štetca. Z hmoty vymodelujeme aj vajíčka, ktoré naaranžujeme do kokosového orecha. A už len podľa fantázie aranžujeme do tvaru kytice.
  7. Na dekoráciu môžeme použiť jedlé listy hosty.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE