RECEPT: Likérová bábovka s karamelom z Pečie celé Slovensko

Dnes tu máme tip na dokonalú maškrtu, ktorá je ale určená pre nás dospelých. Tejto bábovke totiž dodáva jedinečnú chuť známy krémový írsky likér a, samozrejme, i sladučký karamel. Urobili sme vám chúťky? Potom sa neváhajte pustiť do pečenia. Likérovú bábovku s karamelom od Miňa zo šou Pečie celé Slovensko pripravíte podľa receptu nižšie. 

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 200 g kryštálový cukru
  • 1,5 ČL prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 2 vajcia
  • 150 g rozpusteného masla
  • 4 PL kávy
  • 150 g kyslej smotany
  • 150 ml krémového likéra Baileys
  • 50 g biela čokoláda
  • 50 g lieskové orechy celé
  • 100 g lieskové orechy sekané

Poleva:

  • 100 g kryštálový cukor
  • 0,05 l smotana na šľahanie
  • 50 – 100g práškový cukor
  • Baileys podľa chuti

Postup:

Najskôr zmiešame všetky sypké ingrediencie (múku, ½ cukor, kakao, prášok do pečiva a soľ). Pridáme žĺtky, rozpustené maslo, 4 lyžice kávy, kyslú smotanu, Baileys a na koniec pridáme vymiešané bielky s ½ cukru. Formu na bábovku vymažeme rozpusteným maslom, vysypeme múkou, naplníme cestom do polovice, pridáme opražené nasekané lieskové orechy a bielu čokoládu, následne zalejeme druhou polovicou cesta. 

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 50 minút. Po upečení necháme bábovku chvíľu vychladnúť, vyklopíme ju a polejeme karamelom zmiešaným s Baileys a ozdobíme nasekanými, opraženými lieskovými orechmi a lieskovými orechmi v karamele. A karamelovou ozdobou.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE