RECEPT: Bábovka Persian love z Pečie celé Slovensko

Chcete upiecť niečo dobré pre niekoho veľmi špeciálneho a srdcu blízkeho? V tom prípade odporúčame bábovku s vášnivým názvom Persian love, ktorú pripravila Naďa v šou Pečie celé Slovensko. Tento chutný múčnik razom prinesie i k vám poriadny závan orientu. Ruže, kardamóm, pistácie – no neznie to úžasne? Presvedčte sa sami a pripravte túto bábovku podľa receptu nižšie. 

Cesto:

  • 300 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 6 ks vajec
  • 150 g hladká múka
  • 400 g mandľová múka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička ružovej vody
  • 1/2 čajovej lyžičky kardamómu
  • 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu
  • soľ
  • kôra z 1 bio citrónu
  • hrsť nasekaných pistácií

Sirup:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky ružovej vody
  • voda

Poleva:

  • 150 g práškového cukru
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy

Na dokončenie:

  • sušené púčiky ruží
  • celé pistácie

Postup:

  • Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme postupne žĺtky a vyšľaháme do peny.
  • Pridáme biely jogurt, citrónovú kôru, ružovú vodu, štipku soli, mletý kardamóm, hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom, mandľovú muku a nasekané pistácie.
  • Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.
  • Pečieme na 165 až 170 °C cca 50 minút.
  • Ešte horúce poprepichujeme a potrieme sirupom (cukor uvaríme s troškou vody a ružovej vody).
  • Po vychladnutí ozdobíme citrónovou polevou (práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou).
  • Zdobíme nasekanými pistáciami a sušenými púčikmi ruží.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE