Zdajú sa vám obyčajné bábovky príliš suché? V tom prípade musíte ochutnať túto lahodnú bábovku s cream cheese plnkou a citrónovou polevou, ktorá zaženie chuť na sladké a nádherne osvieži. A rozhodne jej nechýba ani šťavnatosť. Upiecť si ju môžete podľa receptu od Štefana z obľúbenej relácie Pečie celé Slovensko.
Cesto:
- 5 vajec
- 280 g práškového cukru
- 350 g polohrubej múky
- 40 ml rastlinného oleja
- 150 ml kyslej smotany
- 60 g maslo
- ½ balíčku prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 30 g sušených hrozienok
- farbivá dr.Oetker
Cream cheese plnka:
- 130 g cream cheese
- 1 PL maslo
- 30 g cukor
- 1 ks vajce
- 2 PL múka
- 1 ČL vanilkový extrakt
Poleva:
- 200 g cream cheese kocka
- 90 g maslo
- 200 g cukor
- 1 ČL vanilkový extrakt
- ½ ČL soľ
- 1 PL citrónová šťava
- citrónová kôra
Postup:
- Predhrejeme trúbu na 175 °C.
- Bielky so štipkou soli si vyšľaháme do tuha.
- Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme smotanu, maslo a olej.
- Múku si vymiešame s práškom do pečiva a s hrozienkami.
- Múkovú zmes postupne primiešame do žĺtkovej zmesi a pridáme vanilkový extrakt.
- V poslednom kroku ručne zamiešame do zmesi bielky.
- Cesto na bábovku si rozdelíme na 3 časti a do každej zamiešame farbivo.
- Cream cheese plnku si pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencii do hladka.
- Do vychladenej, vymastenej a pomúčenej formy vylejeme prvú farebnú časť cesta, následne nalejeme plnku z cream cheesu, ďalej nalejeme druhej farby cesto a nakoniec tretej farby cesto.
- Pečieme pri 170 °C približne 45 minút.
- Do mixéra si dáme všetky ingrediencie na polevu a vymiešame do hladka.
- Následne dáme polevu stuhnúť do mrazničky.
- Dopečenú bábovku chvíľu vychladíme a prelejeme polevou.
- Nakoniec ozdobíme pomocou sprinkles.
Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko