RECEPT: Čokoládové tartaletky s maracujovým pudingom z Pečie celé Slovensko

Čokoládové tartaletky s maracujovým pudingom od Ingy z relácie Pečie celé Slovensko nenechajú chladným žiadneho milovníka čokolády a exotických chutí. Že ste s maracujou ešte nemali tú česť? V tom prípade to rýchlo napravte a vyskúšajte ju trebárs ako súčasť týchto koláčikov, ktoré lákajú na zahryznutie. Pozor, čokoláda aj maracuja patria medzi prírodne afrodiziaká. Čo tak ich teda upiecť pre milovanú osobu?

Cesto:

  • 140 g práškový cukor
  • 300 g hladká múka
  • 30 g kakao
  • 200 g maslo
  • 2 vajíčka

Postup: V kuchynskom robote zmiešať suché ingrediencie, pridať maslo a vymiešať. Potom pridať vajíčka a miešať do momentu, až sa cesto spojí. Dať do potravinárskej fólie a vychladiť. Vychladené cesto vyvaľkať, vykrojiť krúžky a formovať tartaletky. Vychladiť. Piecť na 150 až 160 °C asi 20 až 25 minút.

Chrumkavá vrstva:

  • 50 g mliečna čokoláda 
  • 20 g olej
  • 110 g mandľové lupienky

Postup: Čokoládu s kakao maslom roztopiť a zmiešať s ostatnými surovinami. Vyložíme na spodok upečených tartaletiek a do chladničky schladiť.

Maracuja a karamel:

  • 130 g cukor
  • 250 g šľahačka 
  • 50 g pyré z marakuje
  • 50 g maslo

Postup: Cukor skaramelizovať. Šľahačku zohriať a deglazovať karamel. Pridať pyré. Nechať vychladnúť, nakoniec pridať maslo.

Ganache z mliečnej čokolády:

  • 100 g šľahačka
  • 200 g mliečna čokoláda

Postup: Šľahačku zohriať. Hneď vyliať na čokoládu.

Šľahané ganache z mliečnej čokolády:

  • 3 g želatína
  • 195 g šľahačka 33 % A
  • 195 g mliečna čokoláda
  • 245 g šľahačka 33 % B

Postup: Želatínu zalejeme studenou 1:6. Šľahačku A privedieme k varu, primiešame želatínovú masu, vylejeme na čokoládu a pridáme zbytok šľahačky. Necháme vychladnúť a vyšľaháme.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE