RECEPT: Brusnicový cheesecake z Pečie celé Slovensko

Cheesecaky milujú mnohí z nás. Ide o sýty zákusok mnohých chutí a vôní, ktorý odmietne naozaj len málokto. Čo tak ho pripraviť napríklad s osviežujúcimi brusnicami, ktoré sú tak bohaté na vitamín C a zdraviu veľmi prospešné? Brusnicový cheesecake si môžete upiecť podľa receptu Inge zo šou Pečie celé Slovensko. Dobrú chuť!

Korpus:

  • 150 g kryštálový cukor
  • štipka soli
  • 220 g hladká muka
  • 60 g kakao
  • 150 g maslo
  • štipka mletého koriandra

Postup: Suché ingrediencie zmiešame, pridáme maslo, vymiešame, dáme do formy a do chladničky. Pripravíme si plnku. 

Plnka:

  • 630 g creme cheese
  • 400 g varené salko
  • 2 vajíčka
  • 2 žĺtka

Postup: Creme cheese zmiešať so salkom, vajíčkami. Vyložiť na korpus, piecť 10 minú na 250 °C a 40 až 50 minút na 160 °C.

Brusnicová poleva:

  • 250 g brusnicové pyré
  • 90 g mrazom sušené brusnice
  • 80 g cukor kryštálový
  • 4 g pektín
  • trochu citrónovej šťavy

Postup: Pyré zohriať. Pridať cukor s pektínom a znova zohriať. Pridať citrónovú šťavu a vyliať na cheesecake.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE