Cheesecaky milujú mnohí z nás. Ide o sýty zákusok mnohých chutí a vôní, ktorý odmietne naozaj len málokto. Čo tak ho pripraviť napríklad s osviežujúcimi brusnicami, ktoré sú tak bohaté na vitamín C a zdraviu veľmi prospešné? Brusnicový cheesecake si môžete upiecť podľa receptu Inge zo šou Pečie celé Slovensko. Dobrú chuť!
Korpus:
- 150 g kryštálový cukor
- štipka soli
- 220 g hladká muka
- 60 g kakao
- 150 g maslo
- štipka mletého koriandra
Postup: Suché ingrediencie zmiešame, pridáme maslo, vymiešame, dáme do formy a do chladničky. Pripravíme si plnku.
Plnka:
- 630 g creme cheese
- 400 g varené salko
- 2 vajíčka
- 2 žĺtka
Postup: Creme cheese zmiešať so salkom, vajíčkami. Vyložiť na korpus, piecť 10 minú na 250 °C a 40 až 50 minút na 160 °C.
Brusnicová poleva:
- 250 g brusnicové pyré
- 90 g mrazom sušené brusnice
- 80 g cukor kryštálový
- 4 g pektín
- trochu citrónovej šťavy
Postup: Pyré zohriať. Pridať cukor s pektínom a znova zohriať. Pridať citrónovú šťavu a vyliať na cheesecake.
Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko