RECEPT: Exotické ananásové minibábovky z Pečie celé Slovensko

Ananás je skvelou kombináciou sladkej, ale aj sviežej chuti. Je vítanou súčasťou jedálnička, pretože obsahuje množstvo vitamínov, minerálov aj vlákninu. Ste fanúšikom ananásovej chuti aj vy? V tom prípade je dnešný recept presne pre vás. Exotické ananásové minibábovky od Viliama z relácie Pečie celé Slovensko si vás definitívne získajú!

Vanilkové cesto (6ks):

  • 250 g hladká múka
  • 250 g práškový cukor
  • 1 kypriaci prášok
  • 3 vajcia
  • 250 g smotana 30 %
  • 1 vanilkový struk
  • 1⁄2 limetka 

Postup:

Vanilku necháme chvíľu vylúhovať v smotane. Vajcia a práškový cukor vymiešame a pridáme smotanu s vanilkou. Múku s kypriacim práškom zmiešame a pomaly pridávame do vymiešanej zmesi. Nakoniec pridáme pár kvapiek limetky a ešte poslednýkrát premiešame. Bábovky pečieme na 200 °C cca 30 minút.

Mascarpone cream:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g smotana 30 %
  • 50 g práškový cukor
  • 1⁄2 vanilkový struk

Postup:

Mascarpone a smotanu zmiešame v mixéri pomocou pretínačky, pridáme cukor a vanilku. Nakoniec pomocou metličiek vyšľahať na nadýchaný krém. Krémom ozdobíme vrch bábovky.

Ananásový agár:

  • 63 g ananásové pyré
  • 63 g voda
  • 22 g cukor
  • 2 g agár

Postup:

Vodu a pyré nahrejeme na 40 °C, cukor a agár zmiešame a pomaly pridávame do pyré, varíme do bodu varu. Zmes vylejeme do malej formy (d:14cm) a dáme stuhnúť do chladničky. Stuhnutú zmes nakrájame na mále kocky a použijeme ako ozdobu na bábovku.

Sirup z rumu a ananásu:

  • 220 g kryštálový cukor
  • 130 g voda
  • 260 g ananásové pyré
  • 120 g rum
  • 1⁄2 limetková šťava

Postup:

Cukor, vodu, pyré a limetkovú šťavu nahrejeme do bodu varu. Pri 50 °C prilejeme do zmesi rum.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE