Ananásový koláč s mascarpone a vlašskými orechmi z Pečie celé Slovensko

Patríte k milovníkom exotických ananásov? V tom prípade si tento ananásový koláč zamilujete. V relácii Pečie celé Slovensko ho upiekol súťažiaci Marián. Čo naň poviete? Podľa nás sa mu vydaril a vyzerá na zahryznutie. Upiecť si ho môžete podľa jednoduchého receptu nižšie. Je skvelou voľbou k nedeľnej kávičke či ako pohostenie pre návštevu. 

Suroviny na cesto:

  • 600 g ananásového kompótu
  • 450 g polohrubej múky
  • 600 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 3 KL jedlej sódy
  • 1,5 prášku do pečiva
  • 2 dcl rumu

Na ozdobenie:

  • 200 g vlašských orechov
  • 100 g čokolády

Plnka:

  • 500 g mascarpone
  • 2 ks pudingového prášku
  • 800 ml kokosového mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 ks vanilkového cukru
koláč s ananásom

Zdroj: Pečie celé Slovensko

Postup prípravy ananásového koláča:

  1. Ananásový kompót v mixéri rozmixujeme na pyré. Zmiešame s vajíčkami, múkou, cukrom, sódou a práškom do pečiva.
  2. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu cca 20 minút na 170 stupňoch.
  3. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme rumom.
  4. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Po vychladnutí zmiešame s mascarpone a natrieme na korpus.
  5. Ozdobíme pekanovými orechmi a strúhanou čokoládou.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE