Čokoládovo-arašidová torta z Pečie celé Slovensko

Máte pocit, že sa pozeráte na misku osviežujúcej zmrzliny? Nuž, o sladkú dobrotu síce ide, no nie práve o obľúbenú mrazivú pochúťku. Takúto úžasnú tortu upiekla a vyzdobila v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Tánička. Ak sa chystáte do prípravy domácej torty, môžete vyskúšať jej recept na čokoládovo-arašidovú tortu. 

Korpus:

  • 3 vajcia
  • 450 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 150 g oleja
  • 300 g mlieka
  • 450 g hladkej múky
  • 15 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g kakaa
  • 1,5 ČL sódy
  • 150 g vriacej vody

Francúzske palacinky:

  • 50 g masla izbovej teploty
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g bielkov
  • 50 g hladkej múky

Krém:

  • 500 g mliečnej čokolády
  • 400 g 33 % smotany na šľahanie
  • 50 g arašidovej pasty

Čerešňová cukrovinka:

  • 450 g čerešní
  • 23 g kukuričného škrobu
  • 120 g krupicového cukru
  • 3 g želatíny + 18 g studenej vody

Chrumkavá vrstva:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 200 g oplátok
  • 50 g arašidovej pasty
  • 50 g nasekaných arašidov

Ganache z tmavej čokolády:

  • 350 g tmavej čokolády
  • 150 g masla

Ganache z bielej čokolády:

  • 500 g bielej čokolády
  • 200 g masla
  • 100 g 33 % smotany na šľahanie

+ mletá škorica, pistáciový prášok, mak, malinový prášok

Postup prípravy torty:

  1. Korpus – vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej a mlieko. Zvlášť pripravíme všetky suché suroviny a pridáme k zmesi. Dobre vymiešame a pridáme vriacu vody. Vylejeme na plech a pečieme v predhriatej rúre do 180 stupňov 45 minút.
  2. Francúzske palacinky – maslo zmiešame s cukrom, pridáme bielky, dobre premiešame. Pridáme múku a natrieme tenkú vrstvu na pergamen – pečieme 2-3 min. Necháme vychladnúť.
  3. Zohrejeme smotanu, nalejeme na čokoládu, pridáme arašidovú pastu a rozmixujeme tyčovým mixérom. Prikryjeme fóliou a dáme do chladničky na stabilizáciu.
  4. Čerešňová cukrovinka – čerešne s cukrom dáme do hrnca, povaríme, pridáme vo vode rozpustený škrob. Varíme do zhustnutia. Odložíme zo sporáka, pridáme želatínu a necháme vychladnúť.
  5. Chrumkavá vrstva – rozpustíme čokoládu, do ktorej pridáme oplátky, orechy a arašidovú pastu.
  6. Ganache z bielej čokolády. Do čokolády prilejeme zohriatu smotanu a maslo. Zamiešame a dame chladiť.
  7. Ganache z tmavej čokolády. Do čokolády prilejeme zohriatu smotanu. Zamiešame a necháme vychladnúť.
  8. Vykrojíme korpusy potrebnej veľkosti, potrieme ich chrumkavou vrstvou a krémom, do stredu dáme čerešne, potom navrstvíme krém a všetko opakujeme.
  9. Vytvarujeme misku a natrieme ganache z tmavej čokolády. Potiahneme poťahovacou hmotou. Vymodelujeme v hornej časti kornútka kopčeky zmrzliny zo zvyšku korpusu a plnky.
  10. Ganache z bielej čokolády rozdelíme na 4 časti, do každej pridáme inú príchuť: mletú škoricu, pistáciový prášok, mak a malinový prášok. Natrieme kopčeky. Z modelovacej hmoty urobíme kornútok a višne. Dozdobíme nimi zmrzlinu.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE