Cesnak je známym prírodným antibiotikom s mnohými blahodarnými účinkami na zdravie. Jeho liečivú silu poznali už naši predkovia. Strúčiky cesnaku sú však charakteristické pomerne výrazne pikantnou chuťou aj špecifickou arómou a nie každý ich zvládne len tak požuvať. Oplatí sa však aspoň pridávať cesnak kde-tu do jedla.
Čo pripraviť z cesnaku? Určite sa dá z neho vyčarovať chutná nátierka alebo domáci dresing. Taktiež sa dá pridávať do omáčok a marinád. Zabudnúť však nemožno ani na cesnakovú polievku. Existuje nespočetné množstvo verzií cesnakovej polievky, vždy si ju môžeme vychutnať v trochu inej podobe. Nabudúce skúste našu cesnakovú polievku so smotanou a klobáskou.
Suroviny na cesnakovú polievku:
- 2 ks gombaseckej klobásy
- 6 zemiakov
- 200 ml smotany na varenie
- hladká múka
- 25 g masla
- 2 slepačie bujóny
- 6 strúčikov cesnaku
- nastrúhaný syr
Pripravte si cesnakovú polievku podľa nášho videoreceptu:
Odporúčame aj náš ďalší videorecept TU:
Nadýchaná bábovka zo špaldovej múky
Zdroj úvodnej foto: Redakcia KAMzaKRASOU.sk