Kto by nemiloval ikonické Ferrero Rocher? Tieto čokoládové guličky s jemným lieskovoorieškovým krémom, chrumkavými kúskami a orechom uprostred sú skutočným zážitkom pre chuťové poháriky. Ich luxusná chuť a vzhľad ich robia ideálnym dezertom na špeciálne príležitosti, ale ruku na srdce – balíček Ferrero Rocher nie je najlacnejšou záležitosťou.
Našťastie, existuje spôsob, ako si ich vychutnať doma, a to len z troch jednoduchých ingrediencií. Tento recept vám umožní pripraviť si vlastnú verziu Ferrero Rocher, ktorá bude rovnako lahodná, no zároveň oveľa prístupnejšia a prispôsobiteľná vášmu vkusu.
Odporúčame: Krémový syr (cream cheese) v sladkých dezertoch – tipy na použitie, ktoré si zamiluješ
Ingrediencie: Ako na to bez zbytočných komplikácií
Výhodou tohto receptu je jeho jednoduchosť a dostupnosť surovín. Na prípravu domácich Ferrero Rocher guličiek budete potrebovať len tri základné ingrediencie, ktoré si viete kúpiť v každom obchode: čokoládovú nátierku (ideálne Nutellu), lieskové orechy a oblátky alebo krehké sušienky. Kombinácia týchto troch surovín dokáže vykúzliť sladkú dobrotu, ktorá nielen že poteší vaše chuťové poháriky, ale zároveň vás presvedčí, že príprava dezertu nemusí byť zložitá ani časovo náročná.
Odporúčame: Kakaové kolieska s maslovým krémom z bielej čokolády a vaječného likéru podľa Kvetky Horváthovej
Freepik.comRecept na domáce Ferrero Rocher
Ingrediencie:
- 200 g lieskových orechov (50 g na plnku, 150 g na obalenie)
- 200 g čokoládovej nátierky (napríklad Nutella)
- 150 g oblátok alebo krehkých sušienok
Postup prípravy čokoládových guličiek Ferrero Rocher:
- Lieskové orechy rozložte na plech a vložte do rúry predhriatej na 180 °C na približne 10 minút, aby sa opražili. Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť, a potom ich zbavte šupky trením v kuchynskej utierke. Oddeľte si približne 50 g orechov, ktoré použijete ako stred do guličiek. Zvyšok nasekajte nahrubo na obaľovanie.
- Oblátky alebo sušienky rozdrvte na jemnú drvinu. Na to môžete použiť kuchynský robot, mixér alebo ich jednoducho vložte do plastového vrecka a rozdrvte valčekom.
- V miske zmiešajte čokoládovú nátierku s oblátkovou drvinou, až kým nevznikne hustá, dobre tvarovateľná hmota. Ak je hmota príliš mäkká a lepkavá, vložte ju na 15-20 minút do chladničky, aby trochu stuhla.
- Z hmoty odoberajte malé množstvá, do každého kúsku vložte celý lieskový orech a vytvarujte do guličky. Pokračujte, až kým nespotrebujete celú hmotu.
- Hotové guličky obaľujte v nasekaných lieskových orechoch, aby získali typickú chrumkavú štruktúru.
- Guličky uložte na tanier alebo tácku a vložte ich na minimálne 2 hodiny do chladničky, aby stuhli a chute sa spojili.
Tipy: Ak chcete experimentovať, použite bielu alebo tmavú čokoládovú nátierku. Na obalenie môžete okrem orechov použiť aj strúhaný kokos, kakao alebo drvené sušienky.
Prečo si zamilujete tento recept?
Domáce Ferrero Rocher majú množstvo výhod. Nielenže sú lacnejšie ako originál, ale máte aj možnosť experimentovať s príchuťami a textúrami. Môžete použiť tmavú čokoládovú nátierku, mliečnu alebo dokonca bielu, ak preferujete jemnejšiu chuť. Lieskové orechy môžete vymeniť za mandle či pistácie, alebo pridať štipku morskej soli na zvýraznenie chuti. A ak chcete byť kreatívni, môžete guličky obaliť v strúhanej čokoláde, kokose.
Ak máte chuť na trochu zložitejšiu, ale o to chutnejšiu verziu domácich guličiek, tento recept je práve pre vás! Spojenie kokosového základu, jemnej čokoládovej náplne a chrumkavej orechovej vrstvy vytvára nezameniteľnú kombináciu chutí. Tieto guličky sú ideálne na oslavy, darčeky, alebo len tak na sladkú pochúťku počas voľného dňa. Poďte sa pustiť do prípravy tohto skvelého dezertu, ktorý si získa srdcia všetkých milovníkov sladkostí!
Skúste aj recept na lahodné kokosové guličky s čokoládovou náplňou a orechovou vrstvou
Tento recept ponúka sofistikovanejší zážitok z domácich guličiek s bohatou chuťou, ktorú ocenia všetci milovníci sladkostí. Kombinácia kokosového základu, jemnej čokoládovej náplne a chrumkavej orechovej vrstvy zaručí, že tieto guličky budú skutočným pôžitkom.
Ingrediencie:
- 200 g strúhaného kokosu
- 100 g mletých piškót (alebo maslových sušienok)
- 150 g kondenzovaného mlieka
- 100 g tmavej čokolády
- 50 g masla
- 50 g mletých lieskových orechov (alebo vlašských orechov)
- 100 g mletých mandlí
- 1 lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)
Postup prípravy:
- V miske zmiešajte strúhaný kokos a mleté piškóty alebo sušienky. K tejto zmesi pridajte kondenzované mlieko a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, až kým nevznikne kompaktná hmota. Ak sa vám zdá príliš suchá, pridajte trochu viac kondenzovaného mlieka alebo trochy vody, kým nebude dosiahnutá požadovaná konzistencia.
- Z kokosovej zmesi formujte malé guličky, veľké približne ako orech. V strede každej guličky vytvorte malý otvor, kam umiestnite kúsok čokoládovej náplne.
- V malom hrnci roztopte tmavú čokoládu spolu s maslom na miernom ohni. Miešajte, až kým nebude čokoláda hladká a lesklá. Odstavte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť. Ak chcete, aby boli guličky ešte krémovejšie, môžete pridať trošku kondenzovaného mlieka alebo smotany na šľahanie do tejto čokoládovej zmesi.
- Do každého vytvoreného otvoru v kokosovej guličke pridajte kúsok roztopenej čokolády (môžete to robiť pomocou lyžičky alebo pipety). Potom guličku opäť uzavrite, aby náplň bola úplne uzavretá v strede.
- Mleté lieskové orechy alebo vlašské orechy zmiešajte s mletými mandľami. Každú guličku dôkladne obalíte v tejto orechovej zmesi. Ak máte radi ešte intenzívnejšiu chuť, môžete guličky obaliť aj v čokoládových vločkách alebo drvenom kakaovom prášku.
- Guličky položte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich chladnúť v chladničke minimálne 2 hodiny, aby dobre stuhli a čokoláda v strede sa stvrdla. Po ochladení sa guličky krásne držia pohromade a majú dokonalú textúru.
Tieto guličky sú skvelé na oslavy, do vianočných darčekov alebo ako sladká pochúťka na víkendové popoludnie. Ozdobte ich ešte zlatými alebo striebornými cukrovými guľkami pre elegantný vzhľad alebo ich podávajte v pekných papierových košíčkoch.
Tipy na variácie:
- Ak chcete, aby guličky mali jemnejšiu chuť, môžete pridať trochu kokosového mlieka do základnej kokosovej zmesi.
- Pre extra krémovú náplň môžete namiesto tmavej čokolády použiť mliečnu čokoládu alebo pridať k čokoláde trochu nutelly.
- Na povrch guličiek môžete na záver jemne posypať zlatým práškom alebo použite rôzne farebné cukrové kryštáliky, ktoré dodajú guličkám nádherný vzhľad.
Tieto guličky s čokoládovou náplňou a orechovou vrstvou sú chutným a výnimočným dezertom, ktorý určite prekvapí každého milovníka sladkostí. Urobte si čas na prípravu a užite si radostné chvíle s rodinou alebo priateľmi pri vychutnávaní tejto sladkej dobroty!
Odporúčame: Modlitby za zdravie: Ako nájsť pokoj a posilnenie ducha i tela
Tieto domáce guličky Ferrero Rocher sú perfektným sladkým darčekom alebo dezertom na oslavy, večierky či rodinné stretnutia. Ich jednoduchá príprava a skvelá chuť zaručene ohúria každého, kto ich ochutná. Navyše, ich príprava môže byť zábavným projektom aj pre deti, ktoré si užijú tvarovanie a zdobenie guličiek.
Či už sa rozhodnete ich pripraviť na sviatočný stôl, alebo si ich doprajete len tak na maškrtenie, tento recept vás presvedčí, že aj z mála sa dá vytvoriť niečo úžasné. Tak neváhajte, vyskúšajte a užite si túto luxusnú chuť priamo z pohodlia domova!
Zdroj úvodnej fotky: Freepik.com