Aké občerstvenie pripraviť na rozlúčku so slobodou? Nuž, ak sa budú popíjať alkoholické drinky, tak sa určite hodí niečo malé slané pod zub. No zabudnúť nemožno ani na, ako sa hovorí, sladkú bodku na záver. Tou môžu byť aj tieto pečené nanuky od Katky z Pečie celé Slovensko. Kombinujú v sebe chuť čokolády, karamelu a arašidovej náplne. No nepôsobia luxusne? Škoda sa do nich aj zahryznúť!
Odporúčame: RECEPT: Špenátový quiche z Pečie celé Slovensko
Suroviny na korpus:
- 1 vajce
- 50 g mleté mandle
- 55 g kakao
- 1 malá lyžička instantná káva
- 200 g hladká špaldová múka
- 1 malá lyžička prášok do pečiva
- ½ lyžičky sóda bikarbóna
- 120 g maslo izbovej teploty
- 150 g cukor práškový
- 1 malá lyžička vanilkový extrakt
Suroviny na arašidovú náplň:
- 250 ml šľahačková smotana
- 120 ml mandľové mlieko
- 140 g velvet karamel čokoláda callebaut
- 40 g práškový cukor
- 60 g mleté arašidy nesolené
- 20 g celé arašidy nesolené
- 1 PL prášková želatína
- 200 g arašidová pasta
- upečené nadrvené oreo keksíky
Suroviny na obter:
- 400 g horká čokoláda callebaut
- 1 PL olivový olej
- 200 g ruby callebaut
- 200 g karamel callebaut
Ozdoby:
- 3 ks čerstvé jahody
- 9 ks čerstvé čučoriedky
- 3 strapce čerstvé ríbezle
- 20 g lyofilizované dračie ovocie
- jedlé kvety
- jedlá diamanty
Postup prípravy pečených nanukov na rozlúčku so slobodou:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Keksíky pripravíme z navážených surovín, všetko spolu zmiešame na hladkú zmes. Rozvaľkáme medzi silikónovými podložkami. Vykrojíme si kolieska asi 12ks a z ostatku vyrežeme spodný plát pod nanuky. Pečieme asi 7 minút na 180 stupňov.
- Potom si pripravíme náplň do nanukov. Do hrnca nalejeme šľahačku a do nej nasypeme želatínu. Necháme ju zmäknúť a potom ju v šľahačke zahrejeme.
- Horúcu zmes dáme do šľahača, pridáme čokoládu a vyšľaháme do hladka. Potom pridáme mlieko, cukor, arašidovú pastu, nadrvené arašidy.
- Po upečení necháme vychladnúť a medzitým môžeme naplniť formu.
- Zmes nalejeme do foriem, ktoré sme si jemne vymastili. Vložíme paličky a do každého nanuka ešte vložíme nadrvené oreo keksíky. Dáme rýchlo primrznúť do šokera.
- Medzitým si pripravíme ozdoby, ktoré budeme potrebovať na ozdobenie. Použijeme modelovaciu hmotu, čokoládu, vykrajovačky a formičky. Nachystáme si aj ovocie a servírovací podnos.
- Pripravíme si čokoládu, do ktorej budeme nanuky namáčať. Zohrejeme ju dáme do nej trošku oleja a zamrznutý nanuk po jednom omočíme a odložíme na papier na pečenie. Potom už len dozdobíme pripravenými ozdobami.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko