Tatarákové košíčky z Pečie celé Slovensko

Košíčky sa dajú pripraviť aj v slanej verzii. A pohostiť nimi môžete trebárs návštevu alebo hostí na domácej oslave. Skúste nabudúce tieto tatarákové košíčky, a to s cviklovým, avokádovým aj klasickým mäsovým tatarákom. Recept prináša súťažiaca Anička z relácie Pečie celé Slovensko. 

Suroviny na cesto:

  • 320 g hladkej múky
  • 160 g masla
  • 2 žĺtky
  • 4 PL vody
  • štipka soli

Raw avokádový tatarák:

  • 150 g avokáda
  • 200 g červenej papriky
  • 60 g sušených paradajok
  • 100 g jarnej cibuľky
  • podľa chuti cesnak
  • soľ
  • korenie

Vegan cviklový tatarák:

  • 300 g cvikly
  • 100 g jablka
  • 3 ks šalotky
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 1 PL balzamikového octu
  • korenie
  • soľ
  • čili
  • píniové oriešky

Mäsový tatarák:

  • 250 g hovädzej sviečkovice
  • 2 žĺtky
  • 1 šalotka (červená cibuľa)
  • 1 PL kečupu
  • 1 PL horčice
  • soľ
  • korenie
  • mletá červená paprika
  • Worcesterova omáčka

Na ozdobenie:

  • 12 ks prepeličích vajec
  • Zavárané kapary

Postup prípravy košíčkov:

  1. Zo surovín na cesto si vypracujeme vláčne cesto a plníme ním košíčky.
  2. Pečieme 10 až 15 minút pri teplote 180 stupňov.
  3. Z ingrediencií na plnky si pripravíme tataráky.
  4. Upečené a vychladnuté košíčky naplníme pripravenými tatarákmi. 
  5. Ozdobíme uvarenými prepeličími vajcami a zváranými kaparami. 

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE