Košíčky sa dajú pripraviť aj v slanej verzii. A pohostiť nimi môžete trebárs návštevu alebo hostí na domácej oslave. Skúste nabudúce tieto tatarákové košíčky, a to s cviklovým, avokádovým aj klasickým mäsovým tatarákom. Recept prináša súťažiaca Anička z relácie Pečie celé Slovensko.
Odporúčame: Mandľovo-černicový dezert z Pečie celé Slovensko
Suroviny na cesto:
- 320 g hladkej múky
- 160 g masla
- 2 žĺtky
- 4 PL vody
- štipka soli
Raw avokádový tatarák:
- 150 g avokáda
- 200 g červenej papriky
- 60 g sušených paradajok
- 100 g jarnej cibuľky
- podľa chuti cesnak
- soľ
- korenie
Vegan cviklový tatarák:
- 300 g cvikly
- 100 g jablka
- 3 ks šalotky
- 1 PL dijonskej horčice
- 1 PL balzamikového octu
- korenie
- soľ
- čili
- píniové oriešky
Mäsový tatarák:
- 250 g hovädzej sviečkovice
- 2 žĺtky
- 1 šalotka (červená cibuľa)
- 1 PL kečupu
- 1 PL horčice
- soľ
- korenie
- mletá červená paprika
- Worcesterova omáčka
Na ozdobenie:
- 12 ks prepeličích vajec
- Zavárané kapary
Postup prípravy košíčkov:
- Zo surovín na cesto si vypracujeme vláčne cesto a plníme ním košíčky.
- Pečieme 10 až 15 minút pri teplote 180 stupňov.
- Z ingrediencií na plnky si pripravíme tataráky.
- Upečené a vychladnuté košíčky naplníme pripravenými tatarákmi.
- Ozdobíme uvarenými prepeličími vajcami a zváranými kaparami.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko