Cestoviny s citrónom a orechmi - rýchla dobrota pre celú rodinu

Cestoviny sú univerzálna dobrota. Milujú ju deti, ale aj dospelí. Táto nevšedná kombinácia citrónovej šťavy s orechmi je absolútnym favoritom našej rodiny. Už tento základ stačí k veľkej spokojnosti všetkých „pasta" maškrtníkov. Ako na to?

Vyskúšajte aj: Cviklový šalát s tahini: Rýchla fit pochúťka

Cestoviny s citrónom

Zdroj: Redakcia - Angelika Kutišová

Na cestoviny s citrónom a orechmi potrebujeme:

  • Cestoviny (zvoľte durum, semolínové, udon alebo celozrnné)
  • Hrsť orechov – pár ks pekanov, kešu, vlašských orechov, pistácií, slnečnicových či tekvicových jadierok a podobne
  • 1 citrón

Recept môžete vylepšiť napríklad takto:

  • Medvedím cesnakom počas jeho sezóny na jar.
  • Lučinou, ricottou alebo cream cheesom, ktoré môžete nahradiť aj s mascarpone alebo s vegánskou nátierkou.
  • Môžete na posypanie použiť parmezán alebo lahôdkové droždie známe ako vegánsky parmezán.
  • Niekedy namiesto cestovín môžete použiť domáce halušky.

Odporúčame aj: Tvarohové šúľance bez lepku a bez psyllia

Cestoviny s citrónom

Zdroj: Redakcia - Angelika Kutišová

Postup:

  1. Uvarte cestoviny podľa návodu, ideálne aby ostali al dente, čiže jemne tvrdé. Z vody, v ktorej sa varili ponechajte 1-2 dcl do omáčky. Voda z varenia obsahuje škroby obsiahnuté v cestovine, a preto pekne zahustia omáčku.
  2. Na suchej panvici opražte orechy. Použite nízku alebo strednú teplotu, nie vysokú, inak ich pripálite.
  3. Keď sú orechy opražené, pridajte cestoviny. Teraz použite aj ricottu alebo cream cheese. Na 1 porciu stačí 1 PL. V tomto kroku prisypte aj nakrájaný medvedí cesnak alebo obyčajný cesnak. Prilejte aj vodu z varenia cestovín.
  4. Odstavte z ohňa a prilejte šťavu z citróna, posoľte a okoreňte podľa chuti. Nakoniec posypte nastrúhaným parmezánom.
  5. V tomto recepte nepoužijeme pridaný tuk, nakoľko ten je obsiahnutý v orechoch a v mliečnych výrobkoch. Ak použijete len orechy a citrónovú šťavu, môžete použiť kúsok masla alebo 1 PL olivového oleja.

Vyskúšajte aj: Nátierky z medvedieho cesnaku, ktoré si zamilujete

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE