3-krát recept na francúzske toasty – dokonalé sladké raňajky

Vyvážené raňajky sú najlepším štartom dňa. Odporúča sa, aby mali podiel bielkovín, zdravých tukov a, samozrejme, vitamínov v podobe ovocia a zeleniny. Niekedy si však môžeme dopriať aj „cheat day", kedy sa za zbytočné sacharidy nebudeme trestať.

Začnite tento deň francúzskymi toastami, ktoré vás zasýtia a zaručene si pochutíte. Od klasických, ktoré máte za pár minút opečené na panvici, až po smažené tyčinky plnené čokoládovým krémom. Tieto sú skôr dezertom ako raňajkami, tak nimi potešte rodinku napríklad po víkendovom obede. Je to veľmi jednoduchý a rýchly dezert, ktorým určite nikto nepohrdne.

Odporúčame: Zero waste varenie: Zeleninové krupoto zo stoniek brokolice

klasický francúzsky toast

Zdroj: Shutterstock®

Rýchly francúzsky toast s ovocím a javorovým sirupom

Budeme potrebovať:

  • Toastový chlieb, vianočku alebo iné pečivo

  • 3 vajíčka
  • Trochu mlieka alebo smotany na šľahanie
  • 1 PL cukru
  • 1 ČL škorice
  • Maslo na smaženie
  • Lesné ovocie
  • Javorový alebo čokoládový sirup 

Postup: V mise zmiešame vajíčka s mliekom (smotanou), cukrom a mletou škoricou. Kúsky chleba namáčame vo vajíčkovej zmesi a postupne opekáme v dobre vyhriatej panvici. Toasty dozdobíme ovocím, prípadne si ešte môžeme zredukovať lesné ovocie a urobiť tak kyslú omáčku. Dochutíme javorovým alebo čokoládovým sirupom.

pečené francúzske toasty

Zdroj: Shutterstock®

Zapečený francúzsky toast á la žemľovka

Budeme potrebovať:

  • Vianočku, sendvičový chlieb (prípadne iné pečivo)

  • 4 vajíčka
  • 300 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • Vanilkový extrakt
  • Ovocie (jablká, čučoriedky, jahody...)
  • Čokoládové čipsy
  • Maslo na vymastenie formy
  • Javorový sirup na dozdobenie

Postup: Pečivo pokrájame na kocky a uložíme ho do vymastenej formy. V mise zmiešame vajíčka, mlieko, cukor a vanilkový extrakt. Ak v recepte použijeme jablká, je vhodné zvýrazniť ich chuť škoricou. Touto zmesou zalejeme kúsky pečiva tak, aby všetky vpili tekutú zmes. Na vrch naukladáme ovocie a čokoládové čipsy. Toast pečieme asi 35-40 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Servírujeme poliate javorovým sirupom alebo vami obľúbenou polevou.  

Odporúčame: Cviklový šalát s tahini: Rýchla fit pochúťka

Smažený francúzsky toast

Zdroj: Shutterstock®

Smažené french toast tyčinky

Budeme potrebovať:

  • Plátky sendvičového chleba

  • Čokoládový krém
  • Ovocie (napríklad jahody)
  • 3 vajíčka
  • Trochu mlieka
  • Maslo na smaženie
  • Škoricový cukor na posypanie

Postup: Z plátkov sendviča odrežeme okraje a jemne ich vyvaľkáme. Potrieme čokoládovým krémom a navrstvíme nakrájané ovocie. Vajíčka rozšľaháme a prilejeme k nim mlieko. Sendvič zabalíme do rolky, obalíme vo vajíčkovej zmesi a smažíme na roztopenom masle. Hotové tyčinky na záver obalíme v škoricovom cukre.

Pozri aj: Rýchla paradajková polievka – ako z talianskej reštaurácie!

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE