RECEPT: Ražný borodinský chlieb z Pečie celé Slovensko

Borodinský chlieb je tmavohnedý kváskový ražný chlieb ruského pôvodu. Pripraviť si ho môžete podľa receptu od Inge z relácie Pečie celé Slovensko. A dokonale si ho vychutnáte napríklad aj s cviklovo-sleďovým tatarákom. Narobili sme vám chúťky? Tak hor sa do pečenia!

Suroviny na chlieb:

  • 320 g ražná chlebová múka
  • 215 g ražná celozrnná múka
  • 105 g špaldová celozrnná múka
  • 10 g sušené droždie 
  • 2 cl soľ
  • 3 cl sušený koriander
  • 35 g sladenka
  • 75 g melasa
  • 430 g voda

Postup: Všetko zmiešame, dáme do obdĺžnikovej formy vystlanej papierom na pečenie a necháme kysnúť, kým zdvojnásobí objem. Pečieme prvých 15 minút so záparou na 250 °C a ďalších 30-35min bez zápary na 200 až 225 °C.

Cviklový tatarák so sleďom

  • 250-300 g uvarená cvikla
  • 150-200 g crème fraiche 
  • soľ, čierne korenie, čerstvý chren, limetková šťava podľa chuti
  • sleď 2-3 ks z balenia

Postup: Cviklu a sleďa nakrájame na 0.5 cm kocky, pridáme ostatné suroviny a podávame s chlebom.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE