Borodinský chlieb je tmavohnedý kváskový ražný chlieb ruského pôvodu. Pripraviť si ho môžete podľa receptu od Inge z relácie Pečie celé Slovensko. A dokonale si ho vychutnáte napríklad aj s cviklovo-sleďovým tatarákom. Narobili sme vám chúťky? Tak hor sa do pečenia!
Reklama
                            Suroviny na chlieb:
- 320 g ražná chlebová múka
 - 215 g ražná celozrnná múka
 - 105 g špaldová celozrnná múka
 - 10 g sušené droždie
 - 2 cl soľ
 - 3 cl sušený koriander
 - 35 g sladenka
 - 75 g melasa
 - 430 g voda
 
Postup: Všetko zmiešame, dáme do obdĺžnikovej formy vystlanej papierom na pečenie a necháme kysnúť, kým zdvojnásobí objem. Pečieme prvých 15 minút so záparou na 250 °C a ďalších 30-35min bez zápary na 200 až 225 °C.
Cviklový tatarák so sleďom
Reklama
                            Reklama
                            - 250-300 g uvarená cvikla
 - 150-200 g crème fraiche
 - soľ, čierne korenie, čerstvý chren, limetková šťava podľa chuti
 - sleď 2-3 ks z balenia
 
Postup: Cviklu a sleďa nakrájame na 0.5 cm kocky, pridáme ostatné suroviny a podávame s chlebom.
Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko