Túto krásnu tortu v tvare čičmianskeho domčeka upiekla v relácii Pečie celé Slovensko Inga. A torta nielen dokonalo vyzerá, ale aj chutí. Kombinuje chuť karamelizovaných jabĺk, krému z mascarpone a čokoládovej polevy ganache. Chcete ju vyskúšať upiecť aj vy? Postupujte podľa receptu nižšie.
KORPUS:
- 9 ks vajíčka
- 300 g cukor
- 160 g hladká múka
- 60 g maslo
- 5 g prášok do pečiva
- vanilkový extrakt
Postup: Bielky vyšľaháme s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru. Maslo roztopíme, pridáme vanilkový extrakt. Múku a prášok do pečiva vymiešame, preosejeme, pridáme do vyšľahaných žĺtkov. Nakoniec pridáme maslo a bielky vyšľahané. Pečieme 30 až 40 minút na 175 °C.
KARAMELIZOVANÉ JABLKÁ:
- 4 ks veľké jablká zelené
- 80 g cukor
- 50 g maslo
- 10 g škorica
- 100 g voda
Postup: Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky (0.5 cm). Cukor skaramelizujeme, pridáme maslo a škoricu. Potom pridáme nakrájané jablká, vodu a dusíme, až kým jablká budú mäkké. Precedíme.
KRÉM:
- 800 g mascarpone
- 560 g šľahačka
- 130 g práškový cukor
Postup: Všetky ingrediencie vyšľaháme na tuhý krém.
GANACHE NA POTRETIE:
- 725 g čokoláda tmava
- 320 g šľahačka
- 400 g maslo
Postup: Čokoládu roztopíme na vodnom kúpeli. Zohrejeme šľahačku. Necháme vychladnúť a pridáme maslo a natrieme poskladanú tortu.
Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko