Máme tu víkend a vy opäť neviete, čo budete variť svojej polovičke? Alebo len potrebujete rýchly a chutný recept na vynikajúcu večeru, ktorá poteší chuťové bunky vášho okolia? V tom prípade je tento gurmánsky recept naozaj ideálny pre vás. Kuracie prsia bývajú na prípravu problematickejšie. Nie kvôli ich štruktúre, ale kvôli ich citlivosti na vysušenie sa. Práve preto býva zvykom pripravovanie kuracích pŕs s omáčkami. Ale my sme si pre vás prichystali jednoduché a výborné plnené kuracie prsia.
Budeme potrebovať:
- Kuracie prsia
- Špenát
- Olivový olej
- Syr ricotta/kozí syr
- Syr na posypanie
- Soľ
- Korenie
Odporúčame: Najlepší bazový sirup podľa našich babičiek
Postup:
- Kuracie prsia necháme v celku, umyjeme ich a urobíme do nich niekoľko zárezov (približne centimeter hlboké a centimeter od seba). Následne ich osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Do panvice dáme trochu olivového oleja a pridáme lístky špenátu. Na miernom ohni ho podusíme, pridáme syr ricotta/kozí syr. Celé to pomiešame do hustej hmoty.
Odporúčame prečítať: Francúzske makrónky: Jednoduchý recept, ktorý sa vám určite vydarí
- Následne pomocou lyžice plníme jednotlivé zárezy špenátovo-syrovou hmotou. Na záver môžeme ešte osoliť a okoreniť.
- Posledným krokom je posypanie kuracích pŕs akýmkoľvek syrom. Chybu nezvolíte pri výbere syra čedar, alebo mozzarella.
Rúra by mala byť vyhriata na 200 °C. Mäso pečieme približne 20 až 25 minút. Ak máte rúru, ktorá obsahuje aj režim grilovanie, tak posledných 5-10 minút zvoľte tento spôsob dopečenia.
Iné možnosti náplní:
- pečené červené papriky a syr feta
- jablko, šunka a syr čedar
- slaninka a modrý syr (napríklad niva)
- divoká ryža a šampióny
- slaninka, bylinky, cesnak a šťava z citróna
Odporúčame tiež: Cícer patrí k najzdravším strukovinám. Prečo z neho variť častejšie?