RECEPT: Kanapky so pstruhovou a žĺtkovou penou z Pečie celé Slovensko

Chystáte nejakú oslavu alebo očakávate návštevu? V tom prípade isto rozmýšľate aj nad tým, čo hosťom ponúknete pod zub. Ak vás tradičné obložené chlebíčky či jednohubky s klobáskou už omrzeli, skúste tieto kanapky s penou z údeného lososa alebo prepeličích vajíčok. V relácii Pečie celé Slovensko ich pripravila súťažiaca Alenka. 

Suroviny na korpus:

  • 250 g mrazeného špenátu
  • 250 g uvarenej cvikle
  • 240 g hladkej múky
  • 6 vajec
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ podľa chuti (1/2 malej lyžičky)

Pena z údeného pstruha:

  • 100 g údeného pstruha
  • 100 g masla
  • 3 PL smotany
  • citrónová šťava, soľ, čerstvý kôpor

Žĺtková pena:

  • 12 prepeličích vajec
  • 50 g masla
  • 50 g syra niva
  • 50 g taveného syra
  • soľ, horčica

Postup prípravy kanapiek:

  1. Korpus – žĺtka, olej a soľ vyšľaháme, pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak. V osobitnej nádobe si zo zvyšných šiestich bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do žĺtkovej hmoty. Cesto potom rozdelíme na polovicu a do jednej zapracujeme špenát a druhej cviklu vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút
  2. Pena z údeného pstruha – pstruha nasekáme najemno, pridáme citrónovou šťavu, maslo a smotanu, osolíme a všetky ingrediencie dôkladne ušľaháme do peny
  3. Žĺtková pena – z uvarených prepeličích vajíčok vyberieme žĺtka, ktoré zmiešame s maslom a syrmi a horčicou, dochutíme soľou a vymiešame hladkú penu. Preložíme do vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme prepeličie vajíčka

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE