Kombinácia sladkej chuti so slanou je niekedy pre ľudí ťažko predstaviteľná, ale ak viete, ako na to, toto spojenie vás nesklame. Aj tu sú dôležité kvalitné ingrediencie, ktoré dodajú vášmu jedlu tú pravú chuť. Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou potešia i vo všedný deň, no pokojne ich pripravte aj na špeciálny večer. Recept nie je náročný, ako sa na prvý pohľad môže zdať, preto ho môžeme odporučiť aj menej zdatným kuchárkam.
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 400 g bravčovej panenky
- mleté čierne korenie
- sušený tymián
- 100 g plátkov slaniny
Na brusnicovú omáčku budeme potrebovať:
- 4 lyžice brusnicového džemu
- 200 ml zeleninového vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie
- sušený tymián
- 1 lyžica masla
Odporúčame: Špargľová polievka – HIT tejto sezóny!
Postup prípravy:
Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky s hrúbkou asi 2 cm. Každý medailónik z oboch strán okoreníme a posypeme sušeným tymiánom. Obalíme v slanine. Medailóniky nasucho opečieme z každej strany asi 2 minúty na panvici. Potom panvicu vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 5 minút. Mäso z panvice vyberieme, zakryjeme a odložíme na teplé miesto.
Výpek ohrejeme, pridáme brusnicový džem a vývar, podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme tymián. Krátko povaríme, aby omáčka trochu zhustla. Tesne pred koncom zjemníme omáčku lyžicou masla.
Dobrú chuť!