Višňová torta Pat a Mat z Pečie celé Slovensko

Kto by nepoznal známu českú rozprávku ...A je to! s nešikovnými majstrami Patom a Matom? Týmto animovaným seriálom, ktorého počiatky siahajú do 70. rokov minulého storočia, sa inšpiroval súťažiaci Marián v relácii Pečie celé Slovensko v kole zameranom na rozprávkové torty. Táto kakaová torta s višňami vás dostane zvonka i zvnútra. Čo na ňu hovoríte?

Suroviny na cesto:

  • 5 vajec
  • 150 g kryštálového cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 5 PL oleja
  • Štipka soli

Suroviny na plnku:

  • 2 ks pudingového prášku
  • 0,6 l mlieka
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 375 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 500 g višne (mrazené alebo kompót)

Na ozdobenie:

  • 1 kg modelovacej hmoty
  • Farby modrá, červená, hnedá, čierna, telová, žltá

Postup prípravy torty:

  1. Korpus – bielky so soľou vyšľaháme na najvyššom stupni. Akonáhle je sneh takmer hotový, po častiach (na 3-krát) prisypávame cukor a stále šľaháme. Sneh s cukrom musíme dostatočne vyšľahať (cca 5 min). Do hotového pevného snehu postupne zašľaháme žĺtky a olej na miernych otáčkach. Pridať 1 žĺtok, prešľahať, 1 lyžicu oleja, prešľahať... opakujeme 5-krát.
  2. Múku a kakao cez sitko vsypeme na žĺtkovo-snehovú zmes a vareškou opatrne premiešame. Pečieme pri 150 °C cca 30 minút.
  3. Na plnku uvaríme pudingový prášok s mliekom, vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo, práškový cukor. Postupne primiešame vychladnutý puding.
  4. Korpus prekrojíme, naplníme plnkou, dáme ovocie, na vrch a boky natrieme krém. Ozdobíme postavičkami, ktoré vyrobíme z modelovacej hmoty.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE