Kto by nepoznal známu českú rozprávku ...A je to! s nešikovnými majstrami Patom a Matom? Týmto animovaným seriálom, ktorého počiatky siahajú do 70. rokov minulého storočia, sa inšpiroval súťažiaci Marián v relácii Pečie celé Slovensko v kole zameranom na rozprávkové torty. Táto kakaová torta s višňami vás dostane zvonka i zvnútra. Čo na ňu hovoríte?
Suroviny na cesto:
- 5 vajec
- 150 g kryštálového cukru
- 140 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 5 PL oleja
- Štipka soli
Suroviny na plnku:
- 2 ks pudingového prášku
- 0,6 l mlieka
- 2 ks vanilkový cukor
- 375 g masla
- 100 g práškového cukru
- 500 g višne (mrazené alebo kompót)
Na ozdobenie:
- 1 kg modelovacej hmoty
- Farby modrá, červená, hnedá, čierna, telová, žltá
Postup prípravy torty:
- Korpus – bielky so soľou vyšľaháme na najvyššom stupni. Akonáhle je sneh takmer hotový, po častiach (na 3-krát) prisypávame cukor a stále šľaháme. Sneh s cukrom musíme dostatočne vyšľahať (cca 5 min). Do hotového pevného snehu postupne zašľaháme žĺtky a olej na miernych otáčkach. Pridať 1 žĺtok, prešľahať, 1 lyžicu oleja, prešľahať... opakujeme 5-krát.
- Múku a kakao cez sitko vsypeme na žĺtkovo-snehovú zmes a vareškou opatrne premiešame. Pečieme pri 150 °C cca 30 minút.
- Na plnku uvaríme pudingový prášok s mliekom, vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo, práškový cukor. Postupne primiešame vychladnutý puding.
- Korpus prekrojíme, naplníme plnkou, dáme ovocie, na vrch a boky natrieme krém. Ozdobíme postavičkami, ktoré vyrobíme z modelovacej hmoty.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko