Ak máte s pečením tort už aké-také skúsenosti, pustiť sa môžete do tejto strašidelnej dobroty. V relácii Pečie celé Slovensko ju upiekol súťažiaci Marek. Hrniec plný prstov a lebiek možno neláka na ochutnanie, no kombinácia vanilky, kakaa, kokosu a ovocia vás presvedčí a budete si dokonca pýtať aj ďalší kúsok. Hor sa do pečenia!
Suroviny na kakaové cesto (2-krát):
- 4 vajcia
 - 4 PL cukor
 - 4 PL polohrubá múka
 - 2 PL olej
 - trocha prášok do pečiva
 - 1,5 ČL kakao
 
Postup: Bielky si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s kakaom a PDP. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme do okrúhlej formy asi 24-26cm. Pečieme pri 185 °C. Toto cesto urobíme ešte raz.
Suroviny na vanilkové cesto:
- 5 vajcia
 - 5 PL cukor
 - 5 PL polohrubá múka
 - 2 PL olej
 - trocha prášok do pečiva
 - vanilkový cukor
 
Postup: Bielky si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s PDP. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme do okrúhlej formy asi 24-26cm. Pečieme pri 185 °C.
Suroviny na kokosové cesto:
- 3 vajcia
 - 3 PL cukor
 - 1 PL hladká múka
 - 2 PL strúhaný kokos
 - 1 PL olej
 - 1 ČL kakao
 
Postup: Bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku, kakao a kokos. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme na veľký obdĺžnikový plech. Pečieme pri 200 °C. Cesto nesmie preschnúť.
Vanilkovo-maslový krém:
- 500 ml mlieko
 - 1 Zlatý klas
 - 1 žĺtka
 - 1 ČL hladká múka
 - 1 vanilkový cukor
 - 90 g kryštálový cukor
 - 1 ČL vanilková pasta Bourbon Dr.Oetker
 - 500 g maslo
 - 50 g Palmarín
 - 60 g práškový cukor
 
Postup: Asi 350 ml mlieka dáme do hrnca spolu s 90g kryštálového cukru zovrieť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame Zlatý klas, žĺtka a múku. Tuto zmes nalejeme cez sitko do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Pred vypnutím nasypeme vanilkový cukor. Puding prelejeme do misky, potiahneme potravinovou fóliou a dáme schladiť.
Pomocou robota rozmiešame maslo, Palmarín, práškový cukor a vanilkovú pastu Bourbom do peny a pridáme vychladený puding. Spracujeme na ľahký vanilkovo-maslový krém.
Ovocná náplň:
- 750 g mrazená ovocná zmes (musí obsahovať – višne, jahody, čierne ríbezle, červené ríbezle, čučoriedky, maliny)
 - 1 tortové želé
 - 90 g cukor
 
Postup: Do hrnca si vysypeme mrazenú zmes ovocia spolu s 90 g kryštálového cukru. Keď je zmes dobre prehriata. Rozmixujeme ju ponorným mixérom ale len s časti, aby nám zostali aj celé kusy ovocia a pridáme tortové želé. Dobre premiešame a zmes necháme prevrieť.
Na tortu ďalej potrebujeme:
- 1 konzerva hrušky
 - 300 g kryštálový cukor na karamel
 - 100 g čokoláda tmavá
 - 500 g biela čokoláda
 - 200 g biela poťahová hmota
 - 100 g čierna poťahová hmota
 - Čierne gélové farbivo
 - Červené gélové farbivo
 - Zelené gélové farbivo
 - Zlaté práškové farbivo
 - Strieborné práškové farbivo
 - Broskyňovo červené perleťové práškové farbivo
 - Jedlé fixky –červená, čierna, modrá
 - Alkohol na rozpustenie farbív
 - 50 g kokos
 - Air-brush
 
Postup skladania torty:
Z kokosového cesta urobíme roládu, ktorú naplníme vanilkovým krémom a nakrájanými hruškami. Potrieme tmavou čokoládou a posypeme zlatou práškovou farbou tak, aby to vyzeralo ako drevo.
To bude okolo hrnca plného lebiek a prstov. Drevo bude hruškové. Z karamelu urobíme plamene. Karamel bude mať svoju farbu a do druhej časti dáme červené farbivo. Musia byť aj červené plamene.
Zelené farbivo zmiešame s alkoholom a vysypeme do neho kokos. Zafarbený kokos dáme na tanier aby trocha preschol. Bude to ako mach alebo tráva okolo hrnca.
Tortu zložíme nasledovne:
- 
	
Kakaové cesto
 - 
	
Vanilkovo maslový krém
 - 
	
Vanilkové cesto
 - 
	
Ovocná náplň
 - 
	
Vanilkovo maslový krém
 - 
	
Vanilkové cesto
 - 
	
Vanilkovo maslový krém
 - 
	
Kakaové cesto – ale už len ako obruč
 
Celé sa to natrie krémom a nastrieka čiernou a červenou farbou pomocou air-brush. Ako uši sa urobia z čiernej poťahovej hmoty. Na vrch torty sa naleje zvyšná ovocná náplň, do ktorej sa naukladajú prsty, lebky, mozgy, kosti a zelený had. Všetko sa vyrobí pomocou poťahovej hmoty a bielej čokolády a pomocou silikónových foriem.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko