RECEPT: Svadobné cakesicles z Pečie celé Slovensko

Čo podávať v candy bare na svadbe? Rozhodnúť sa možno pre tradičné zákusky, ale aj menej bežné muffiny, tartaletky, makrónky alebo mini cheesecaky. Skvelou voľbou sú však aj cakesicles, teda pečené nanuky. Tieto krásne svadobné cakesicles pripravil Miňo v relácii Pečie celé Slovensko. Necháte sa nimi inšpirovať? Pozor, ide o dobrotu len pre dospelých, keďže sú s príchuťou kávy a likéru. Verte, že svojich hostí nimi nadchnete. 

Suroviny na cakesicles:

  • 80 g maslo
  • 100 g biela čokoláda
  • 2 vajcia
  • 65 g kr. cukor
  • 65g hladká múka
  • ½ prášok do pečiva
  • 1 PL capuccino prášok (vanilkové)
  • 150 g gaštanové pyré
  • 40 g biela čokoláda
  • 30 ml smotana 33 %
  • 1 ks citrón
  • 100 g sušené marhule
  • 100 ml Amareto

Farebný fondán:

  • 100 g Čierny
  • 100 g Biely
  • Zlatá prášková farba
  • Hotová zmes na čipku

Poleva:

  • 300 g MASTER MARTINI extra biela, alebo deco melt extra biela

Postup na svadobné cakesicles:

  • Roztopíme si maslo a pridáme doň 100 g bielej čokolády. V mise si vymiešame vajcia s cukrom do peny. Pridáme zmiešanú múku s práškom do pečiva a práškom capuccino. Zapracujeme. 
  • Nakoniec pridáme zmes masla a bielej čokolády. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry na 190 °C asi 15-20 minút. 
  • Po upečení necháme vychladnúť, rozdrobíme a pridáme nastrúhané gaštanové pyré a čokoládovú ganáž z 30 ml smotany a 40 g bielej čokolády, napučané marhule v amarete a citrónovú šťavu a kôru.
  • Vytvoríme zmes, ktorú následne budeme plniť do pripravených foriem na nanuky. 
  • Po naplnení vložíme paličky a necháme zmrznúť. 
  • Po zmrznutí vyberieme nanuky a máčame v rozpustenej poleve. 
  • Dáme na mriežku a zdobíme.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE